2024/04/26

Virgilijui Aleknai – kraštiečių pažadėtas auksinis diskas

Užvakar, prieš 17 val., į Kupiškio kultūros centro salę rinkosi jaunimas, sporto aistruoliai, valstybinių įstaigų darbuotojai, nes tądien savo apsilankymu kupiškėnus nudžiugino garsusis mūsų kraštietis, dukart olimpinis čempionas disko metikas Virgilijus Alekna. Susitikimo pradžioje visame pasaulyje žinomą sportininką kalėdiniu koncertu pasveikino jaunimo šokių ir dainų kolektyvai “Anima„, “Orinox„, “Una„ bei breiko šokėjų grupė. Pasirodymų metu ekrane buvo transliuojami pergalingi šių metų Atėnų olimpiados momentai, kuomet V. Aleknai buvo įteiktas olimpinio čempiono medalis.

Po jaunimo parengtos programos aidint audringoms ovacijoms į sceną pakviestas vakaro garbės svečias pripažino, kad vizitas į Kupiškį visuomet jam yra vienas maloniausių. Renginio vedėja teigė tąkart nekalbėsianti apie sportą, tačiau vos tik paklaustas apie įsimintiniausią šių metų įvykį V. Alekna negalėjo nuslėpti šypsenos – žinoma, tai iškovotas olimpiados auksas, jau antrasis jo biografijoje tokios reikšmės sportinis pasiekimas.

Prisiminimuose sugrįžęs į vaikystės Kalėdas, praleistas gimtajame Terpeikių kaime, olimpinis čempionas sakė, jog tuo nerūpestingu laiku jį labiausiai džiugino Senelio Šalčio dovanos, atostogos, žaislai, kurių nė vieno jau nebeturįs su savimi.

Tolimoje vaikystėje paliktos ir ašaros. Pasidomėjus, ar dabar tenka pravirkti, V. Alekna tikino pamiršęs, kaip tai daroma.

Disko metiko kasdienybė, kaip ir daugelio sportininkų, gana monotoniška. “Kasmet vis tas pats, net 1-2 mėn. laisvalaikis yra suplanuotas,„ – kalbėjo svečias. O per varžybas jaučiantis kupiškėnų palaikymą ir atsakomybę prieš sirgalius, V. Alekna savo kraštiečiams ateinančiais 2005-ais metais palinkėjo norų išsipildymo – lygiai kaip šiemet pildėsi visos jo paties svajonės.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video