2024/04/27

Ties metų slenksčiu

Šiuo metu įprasta stabtelėti ir prisiminti, kokie gi buvo besibaigiantys metai, ko tikėtis iš ateinančiųjų. Tokiomis mintimis su Jumis, mieli skaitytojai, norėtume pasidalyti ir mes, “Kupiškėnų minčių„ žmonės.

2004-uosius drąsiai galime pavadinti nemažų permainų metais – keitėsi redakcijos vadovai ir darbuotojai, tapome oficialūs Nacionalinės rajonų ir miestų laikraščių asociacijos nariai, rašėme projektus ir jiems įgyvendinti gavome Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo finansavimą. Taip gerai “Kupiškėnų minčių„ parengti projektai buvo įvertinti pirmą kartą.

Šiemet taip pat turėjome galimybę kelti savo profesinę kvalifikaciją, plėsti savo akiratį įvairiuose seminaruose bei konferencijose. Vadybininkė Renata Babelienė įgijo verslo vadybos aukštąjį išsilavinimą. Redaktorė Banguolė Aleknienė lankėsi Europos Parlamente Briuselyje, o korespondentė Gaila Matulytė – taip pat šiame mieste įsikūrusioje NATO būstinėje ir karinėje vadavietėje.

Kaip ir ankstesniais metais, redakcijos žurnalistai dalyvavo įvairiuose kūrybiniuose konkursuose. B. Aleknienė laimėjo trečiąją vietą Susisiekimo ministerijos kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga skelbtame konkurse žiniasklaidos atstovams, 2004 m. rašiusiems saugaus eismo tema. Ji apdovanota šios ministerijos padėkos raštu ir atminimo dovanėle. Jurgita Žiukaitė išsiuntė savo rašinių vienam iš konkursų, kurio rezultatai turi paaiškėti sausio viduryje.

Mus tikrai įkvepia naujiems kūrybiniams ieškojimams nuoširdūs, dalykiški skaitytojų vertinimai. Jei kas galvojote, kad kitąmet nebebus “Vėrinio„, keiskite nuomonę. Atsižvelgdami į skaitytojų pageidavimus ir patarimus, mes nusprendėme ir 2005-aisiais leisti šį šeštadieninį laikraščio priedą. Kviečiame visuomeninius korespondentus, visus skaitytojus įsijungti į jo kūrimo procesą. Siūlykite temas, tapkite patys įdomiais mūsų rašinių herojais, išsakykite savo mintis laiškuose. Mums brangūs visi laikraščio talkininkai.

Ateinančiais metais skaitytojus pradžiuginsime ir dvigubai storesniu antradieniniu laikraščio numeriu – pradedame leisti naują jo priedą “Amatų gijos„. Čia pasakosime apie seniau mūsų krašte gyvavusius verslus, bandysime pažvelgti į jų nūdienos galimybes ir ateities perspektyvą. Kol kas šį priedą skaitytojams pateiksime kartą per mėnesį. Kviečiame jį taip pat kurti drauge. Nuo jūsų nuomonės irgi priklausys, ar “Amatų gijos„ prigis ir taps prasmingu, turinčiu išliekamąją vertę leidinuku.

Brandiname sumanymą tobulinti laikraščio bendrąją išvaizdą. Artimiausiuose planuose ir sveikatos temomis naujo puslapio sukūrimas. Savo pozicijų taip pat neužleis internetinė “Minčių„ versija.

Esame laimingi turėdami didelį būrį ištikimų “Kupiškėnų minčių„ prenumeratorių. Džiaugėmės, kad jų gretos nuolat pasipildo naujais mūsų laikraščio skaitytojais, kad vėl sugrįžta kurį laiką jo neskaičiusieji. Pasitikėjimas laikraščiu stipriai ūgtelėjo ir tarp verslininkų. Didesni reklamos plotai ir solidesnės pajamos padėjo padėjo bendrovės administracijai išlaikyti tokią pat laikraščio prenumeratos kainą, nors nuo kitų metų brangsta popierius, padidėjo spausdinimo išlaidos, kuro sąnaudos.

Savininkų iniciatyva šiemet redakcijoje pradėtos atnaujinti patalpos. Bus geresnės darbo sąlygos jos darbuotojams, kurie čia praleidžia daug laiko, patogiau taps ir mūsų klientams.

Džiugu, kad prie mūsų kolektyvo puikiai pritapo gerai buhalteriją išmananti Aldona Jonušienė. Smagu, jog šiuo permainų metu energijos ir sumanumo nestokoja mūsų redakcijos ilgamečiai darbuotojai: stilistas, redaktorės pavaduotojas leidybai Algirdas Petrulis, korespondentė Eleonora Vaičeliūnienė, fotokorespondentas Edmundas Maželis, maketuotoja Lilijana Budrienė.

Tariame nuoširdžius padėkos žodžius visiems “Kupiškėnų minčių„ platintojams ir pašto laiškininkams, kurių dėka mūsų laikraštis atkeliauja į kupiškėnų namus.

Mus ypač sušildė pastarosiomis dienomis užplūdusi tikra lavina kalėdinių sveikinimų. Tiek dėmesio sulaukėme pirmą kartą. Mes dėkingi visiems už gerą žodį ir palinkėjimus. Tikim, jog ateinančiais metais neapvilsime savo skaitytojų ir kartu su jais tobulėsime.

Tad už sėkmę, laimę ir naujų atradimų džiaugsmą skambant šventiniams laikrodžio dūžiams!

Redakcija

——-
Autorius:

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video