2024/04/26

Gerumo akcijoms pasitelktas jaunimas

Kalėdinis laikotarpis daugelį iš mūsų įkvepia gerumo darbams, norui pasidalyti draugyste ir dėmesingumu. Ypač džiugu ir prasminga, kuomet per metų pabaigos šventes nepamirštami vieniši, kenčiantys, sergantys ar artimųjų dėmesio stokojantys mūsų visuomenės nariai.

Prieš Kalėdas Kupiškio Kristaus Žengimo į Dangų bažnyčios vikaras Gediminas Jankūnas per šv. Mišias pakvietė parapijos jaunimą dalyvauti gerumo akcijose. Sekmadienį, likus savaitei iki švenčių, apie 20 kupiškėnų apsilankė rajono ligoninėje. Kiekvienos palatos pacientai buvo maloniai nustebinti mažomis dovanėlėmis ir sugraudinti netikėto dėmesingumo.

Kupiškio dekanato “Caritas” reikalų vedėjos Vandos Juozaitienės siūlymu, iniciatyvus jaunimėlis nusprendė neapsiriboti tik ligonių aplankymu gydymo įstaigoje. Kupiškėnai, palaikomi parapijos dvasininkų, gruodžio 22-ąją suorganizavo kalėdinių dovanėlių dalijimo akciją ir Kupiškio pensiono gyventojams. Jaunieji parapijiečiai akcijos išvakarėse kruopščiai supakavo dovanas, į spalvingus maišelius sudėjo ateinančių metų kalendorius, paveiksliukus, simbolinius suvenyrus. Su artėjančiomis šventėmis buvo pasveikintas kiekvienas tų namų gyventojas (jų šiuo metu yra 105) bei pensiono darbuotojas.

Rengiant akciją sulaukta ir rajono Savivaldybės paramos: Kultūros ir švietimo skyrius skyrė 300 Lt ir autobusiuką nuvykti į pensioną.

Po pietų apie 13 jaunuolių jau būriavosi klebonijos kieme, tarėsi, kokiomis giesmelėmis pradžiuginti pensiono gyventojus, o važiuodami jas sutartinai repetavo. Kupiškio jaunimą lydėjo visi parapijos dvasininkai: vikaras G. Jankūnas, naujasis diakonas Saulius Kumelis bei dekanas kanauninkas Vladas Rabašauskas, kuris šiems globos namams padovanojo Marijos paveikslą.

——-
Autorius: Gaila Matulytė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video