2024/03/29

Tarybos posėdis su šventiniais prieskoniais

Gruodžio 23 d. buvo sušauktas tikriausiai paskutinis šiais metais rajono Tarybos posėdis. Jo metu jau sklandė prieššventinė nuotaika, kurią padėjo sukurti kultūros centro darbuotojų kiekvienam šio posėdžio dalyviui skirtas kalėdinis atvirukas su sveikinimais bei socialdemokratų staigmena – išdalyti jų partijos simbolika padabinti 2005-ųjų metų kalendoriukai ir saldainiai. Taip pat kiekvienas Tarybos narys gavo ir Savivaldybės dovanų maišelį, kuriame buvo įdėtas ateinančių metų darbo kalendorius, rašiklis ir marškinėliai su Kupiškio herbu.

Svarstytas 21 klausimas, daugiausia susijęs su įvairiausiais finansiniais reikalais. Visi sprendimai priimti per porą valandų. Tarp jų buvo ir išsiskyrimo ženklu pažymėtas.

Atsisveikino su gimnazijos direktore

Tarybos sprendimu nuo 2004 m. gruodžio 31 d. iš pareigų pačios prašymu ryšium su perėjimu į kitą darbą, atleista Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos direktorė Laima Gudaitė. Ši pedagogė mūsų mieste dirbo devynerius su puse metų ir visą tą laiką vadovavo mokyklai. Gavusi pasiūlymą iš Vilniaus dirbti Švietimo plėtotės centre, ryžosi keisti darbovietę. L. Gudaitė Tarybos posėdyje sakė, jog Kupiškyje darbuotis jai sekėsi gerai, jog savo veikla yra patenkinta. Taip pat ji patikino, jog ryšiai su gimtine nenutrūks – čia lieka jos namai, čia yra tėvų kapai.

Meras Leonas Apšega pabrėžė, kad L. Gudaitė buvo gera specialistė, jog į mūsų rajono istoriją įeis kaip gimnazijos kūrėja. Pedagogei buvo įteiktas rajono Savivaldybės padėkos raštas už sėkmingą vadybinį darbą, gėlių puokštė.

Informuota, kad po Naujųjų metų vyks konkursas gimnazijos direktoriaus pareigoms eiti. Iki to laiko šios ugdymo įstaigos L. Gudaitės pareigos pavestos direktoriaus pavaduotojai Almai Vilčinskienei.

Verslininkams

Taryba pritarė Kupiškio darbo biržos siūlymui kaimo turizmą ir buitinių bei agropaslaugų teikimą laikyti prioritetinėmis smulkaus verslo plėtotės kryptimis mūsų rajone 2005-aisiais metais.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video