2024/04/28

Prie Kūčių stalo – pakylėta nuotaika

Vakar konkurso “Metų ūkis – 2004„ laimėtojai buvo pagerbti Savivaldybėje. Juos posėdžių salėje prie šampano taurės priėmė meras Leonas Apšega, jo pavaduotojas Jonas Jarutis, administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis, Žemės ūkio skyriaus vedėjas Valentas Mankūnas.

„Mintyse„ dar ankstyvą rudenį buvo skelbta, jog šio tradicinio konkurso nugalėtojais šiemet pripažinti Kerelių kaime ūkininkaujantieji Genė ir Antanas Žilinskai iš Naivių (1-oji vieta), Svidenių kaimo ūkininkai Stasė ir Petras Jakšiai,

Naiviuose gyvenantieji, o Antruosiuose Puponyse besidarbuojantieji Danutė ir Edmundas Žiaugrės. Dabar jiems įteiktos rajono Tarybos numatytos atitinkamos premijos, gėlių puokštės ir leidinukas apie Kupiškį.

Pokalbyje pabrėžta, jog šių sodiečių plėtojami pieno ūkiai jau yra europinio lygio ir pagal mechanizaciją, sanitarijos sąlygas, ir pagal karvių produktyvumą. Jakšiai iš savo bandos vidutiniškai primelžė po 7988 kg pieno, Žilinskai – iš 45 karvių – po 7543 kg, Žiaugrės, baigiantieji suformuoti 30 karvių bandą – po 6615 kg pieno. Vieniems šių ūkininkų dar reikia tvarte įrengti pieno liniją, kitam – mėšlidę ar pridurti priestatą. Brangesnių darbų projektams tikisi gauti lėšų iš paramos programų.

Konkurso nugalėtojai sakė, jog ir jų produkcijos supirkimo kainos pastaruoju metu pusėtinos, perdirbėjas pieną išsiveža pats.

Atsidėkodami rajono vadovams už parodytą dėmesį, šie ūkininkai merui įteikė pintinaitę su kaimiškomis gėrybėmis. Geriausių ūkininkų dar laukia iškilmingas respublikinis renginys, o pirmosios vietos laimėtojo tikriausiai ir išvyka užsienin.

Mūsų rajone tai buvo jau vienuoliktas “Metų ūkio“ konkursas. Iš viso juose yra dalyvavę 83 besikuriantieji ūkininkai

Korespondentės užkalbinti šių metų geriausieji ūkininkai sakė, jog rytoj per Kūčias šeimos dėkos Aukščiausiajam už laimingus metus. Prie Žiaugrių vakarienės stalo sėdės keturių kartų dešimt namiškių. Seneliui Jurgiui, kurio sodyba su ten pat esančia žeme ir buvo sūnaus šeimai paskata pradėti savarankiškai ūkininkauti, eina 92-ieji.

——-
Autorius: Eleonora Viačeliūnienė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video