2024/05/14

Valymo įrenginiams daug priekaištų neturėta

Per 860 tūkst. litų kainavęs Juodpėnų valymo įrenginių projektas pagaliau įgyvendintas. Praėjusį ketvirtadienį Statinių pripažinimo tinkamais naudoti valstybinė komisija, vadovaujama Kazimiero Smičiaus, apžiūrėjo naujus, europietiškus standartus atitinkančius įrenginius.

Kaip teigė projekto generalinio rangovo UAB “Panevėžio ryšių statyba„ vadovas Ksaveras Balčėtis, minėtoji įmonė Juodpėnuose nutiesė daugiau nei 1,5 km kanalizacijos ir vandentiekio magistralinių tinklų. Subrangovo AB “Nodama„ statytų valymo įrenginių pajėgumas – 60 kub. m per parą. Duomenys apie valymo įrenginius elektroninio valdymo pulto pagalba GSM ryšiu siunčiami į centrinę duomenų bazę.

Du su puse mėnesio trukę statybos darbai, komisijos narių nuomone, yra atlikti kokybiškai. Kai kurie komisijos nariai atkreipė dėmesį į nepatogų laiptų nuolydį. Ateityje bus siekiama kiek galima estetiškesnio vaizdo.

Pakalbinti vietos gyventojai teigė nepajutę ryškių pokyčių dėl prieš tris savaites pradėjusių veikti įrenginių: iš krano bėga toks pat pageltęs ir geležimi dvelkiantis vanduo. Jų teigimu, atokesnių Juodpėnų gyventojų naujieji tinklai nepasiekė, iki namų vanduo keliauja senais vamzdynais. Gal tik vienas juodpėniškis pasinaudojo galimybe (žinoma, ne už dyką) prisijungti vandentiekį ir kanalizaciją iki nuosavo namo.

Kaip sakė UAB “Kupiškio butų ūkis ir vandentiekis„ viršininkas Albertas Audickas, prie kelis kanalizacijos ir vandentiekio įrengimų Juodpėnuose gali prisijungtii apie 40 namų savininkų. Tai kainuotųtik kelis šimtus litų. Deja, dar teks palūkėti, kol vanduo šioje gyvenvietėje bus nugeležintas.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video