2024/05/14

Taures stalo tenisininkams įteikė Kalėdų senelis

Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos mažojoje sporto salėje praėjusį ketvirtadienį nuo pat vidurdienio Adomynės, Antašavos, Juodpėnų ir Kupiškio mokyklų moksleiviai rungėsi stalo teniso turnyre. Po įtemptų kovų praėjus šešioms valandoms, buvo žaidžiami finaliniai setai. Varžybų pabaigoje salėje netikėtai pasirodė Kalėdų Senelis, kuris, sulošęs stalo teniso partiją su vienu iš turnyro nugalėtojų, drauge su kūno kultūros ir sporto centro direktoriumi Zigmu Paulausku įteikė šio centro įsteigtas taures, medalius bei nugalėtojų diplomus.

Iš 44 dalyvių varžybose rungtyniavo 29 berniukai, suskirstyti į tris grupes. Jauniausių 5-7 kl. moksleivių finalinėse varžybose trečiąją vietą užėmė antašaviškis Ovidijus Gasiūnas, antroji atiteko tos pačios mokyklos auklėtiniui Tadui Muroliui, o pirmąją vietą iškovojo Saulius Pakalniškis iš Adomynės pagrindinės mokyklos.

Berniukų, gimusių 1989-1990 m., grupėje nenugalimas buvo Arūnas Šerelis iš Juodpėnų. Tos pačios mokyklos moksleivis Evaldas Šurna užėmė antrąją vietą, o trečias liko Evaldas Raugalė iš Adomynės.

Vyresniųjų žaidėjų gretose pirmąją vietą iškovojo Adomynės pagrindinės mokyklos moksleivis Audrius Pakalniškis. Antroji atiteko gimnazistui Šarūnui Klebonui, kuris nenusileido trečioje vietoje likusiam gimnazijos moksleiviui Egidijui Jokubkai.

Jaunesnių mergaičių grupėje pergalę šventė gimnazistė Irma Šliuževičiūtė, antroji liko Simona Klebonaitė iš Adomynės, o trečiojo laipsnio diplomą pelnė Sandra Mogylaitė. Vyresnių nei 16 m. grupėje Inga Baltrūnaitė liko trečia. Ją aplenkė Dovilė Pakalniškytė iš Povilo Matulionio vidurinės mokyklos, o pajėgiausia stalo tenisininke šiame pogrupyje pripažinta Ieva Grinytė.

Berniukų pagrindiniame finale prieš visus penkis varžovus laimėjo A. Pakalniškis, pelnęs taurę ir aukso medalį. Sidabro medaliu pasipuošė Š. Klebonas, o bronza atiteko E. Jokubkai. Didžiajame mergaičių finale keturias pergales iškovojo S. Klebonaitė bei buvo apdovanota aukso medaliu ir nugalėtojos taure. Paskutinėse varžybose jai pralaimėjo I. Grinytė, pelniusi sidabrą, o trečioji vieta atiteko I. Šliuževičiūtei.

Taip pat padėkota stalo teniso turnyro vyriausiajai teisėjai Adelei Gaškienei bei varžybų sekretoriui Vaclovui Pakalniškiui.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video