2024/05/14

Atjauta – džiugioji šventės akimirka

Kupiškio dekanato “Caritas„ reikalų vedėja Vanda Juozaitienė (nuotraukoje) ir šį kartą pabrėžė, jog labdaros rinkimas ir jos dalijimas materialinės paramos reikalingiems žmonėms buvo ir tebėra vienas iš veiklos tikslų. Tuo užsiimama nuolatos, būstinėje paskelbtu laiku ir aukojančiųjų, ir besikreipiančiųjų paramos laukia šio sambūrio aktyviausios narės Julė Šatinskienė, Elena Tylienė, Alma Kisielienė. Drabužių, avalynės rajono gyventojai atneša nuolat ir jų gali pasirinkti kiekvienas užėjusysis. Pašnekovė pridūrė, jog kelinti metai labdaros nei daiktais, nei maisto produktais Kupiškio “Caritas„ iš kitur nebegauna, tad tarpusavio atjauta iš tikrųjų labai reikalinga. Pasak V. Juozaitienės, apie žmonių dosnumą, nuoširdžią paramą tuokart sunkiau gyvenančiam sprendžiama ne vien iš aukų, dalijamų per “Caritas„. Yra daug atvejų, kai padedama kaimynui be jokio tarpininkavimo ir toks žmonių supratingumas ypač džiugina.

Kasmet prieš šv. Velykas ir šv. Kalėdas skelbiama Gerumo akcija. “Caritas„ veikloje dalyvaujanti nuo pirmųjų jos mūsų rajone plėtojimo metų V. Juozaitienė pasidžiaugė, jog į kvietimą prisidėti, kad ir vargingiau gyvenančios šeimos, o ypač turinčios mažamečių vaikų, per šventes turėtų daugiau ir įvairesnių maisto produktų, atsiliepia daugiau kaip pusšimtis rėmėjų.

Praėjusią savaitę taip pat vyko Gerumo akcija. Tomis dienomis “Caritas„ būstinėje apsilankė keliasdešimt miesto ir kaimo gyventojų su krepšiais negendančių maisto produktų – konservuotų grybų, daržovių troškinių, uogienių. O garbaus amžiaus ūkininkas Gaudentas Šilinis atseikėjo paties išaugintų gėrybių, kurių, atitinkamai paruoštų, šeimininkės patiekia ant Kūčių stalo. Pusmaišio pupelių, maišo kviečių tikrai užteks daugeliui. Dėkingumo žodžiais apie šį labdaringą žmogų atsiliepė ir Paketurių Šv. Kazimiero vaikų globos namų direktorė Danutė Bukinienė. Jis, didelio sodo šeimininkas, rudenį pakvietė šių namų globotinius su savo auklėtojomis atvykti į jo valdas obuoliauti. Jau vien toks pasibuvimas G. Šilinio sodyboje, pasak direktorės, vaikams suteikė daug džiaugsmo, o iš parsivežtų obuolių išvirtas kompotas, obuolienė pagardino auklėtinių pietus, pavakarius.

Gerumo akcijos metu sulaukiama ir piniginių aukų. Šį kartą suaukota per keturis šimtus litų. Už šiuos pinigus bus nupirkta maisto produktų šelpiamiesiems. V. Juozaitienė sakė, jog maisto produktų kalėdinių paketėlių daugiausia atiteks sunkiai išgyvenančioms daugiavaikėms šeimoms, nebus pamiršti ir socialiai remtini vieniši asmenys. Pasak “Caritas„ reikalų vedėjos, prieš didžiąsias katalikų šventes iš jų būstinės, gavę bendruomenės suaukotos paramos, išeina kelios dešimtys žmonių ir į savo namus jų parsinešti daiktai ar maisto produktai turi daug didesnę vertę, negu apskaičiuojamoji litais. Labdara ne tik sotina, veltui rengia, bet ir guodžia, keičia požiūrį į tuokart varganą situaciją, iš kurios išbristi visada yra vilties. Ir toje kovoje už būvį – tu ne vienišas.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video