2024/05/13

“Amritos„ gyvenimo džiaugsmo eliksyras liejosi dvi dienas

Kupiškio kultūros centro meno kolektyvams šie metai gausūs sukakčių. Dar nespėjus išsisklaidyti pagyvenusių žmonių šokių kolektyvo „Susiedai“ kūrybinės veiklos 20-mečio šventinei atmosferai, praėjusį penktadienį po šių namų stogu buvo minima ne ką mažesnė sukaktis. Į jubiliejinį koncertą, skirtą savo gyvavimo 10-mečiui pažymėti, pakvietė rajono sportinių šokių klubas „Amrita“ (induizmo mitologijoje „amrita“ – dievų gėrimas, teikiantis nemirtingumą, jaunystės eleksyras).

Prieš 10 metų Irina Bubnova, senjorų sportinių šokių klubo „Amrita“ vadovė, įgyvendino Birutės Suvaizdienės pasiūlytą idėją suburti sportinių šokių mėgėjus. Pradžioje kolektyvą sudarė 4-6 poros. Vadovė atidžiai rinko repertuarą, aistrą šokiui perteikdama vis didesniam šokėjų pulkeliui. Dabar „Amrita“ jungia 13 porų. Į dukart per savaitę vykstančias repeticijas renkasi ne tik kupiškėnai, bet ir šokėjai iš Subačiaus bei Rokiškio.

Tarp gausaus būrio sveikinusiųjų šokėjų klubą buvo ir „Pumpurėlio“ kolektyvas, per kurio 10-metį pirmą sykį scenoje viešai pasirodė ir „Amrita“, neilgai trukus įsisukusi į koncertų, gastrolių karuselę, susiradusi bendraminčių, bičiulių ne tik visoje Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Į šventinį vakarą susirinkusių žiūrovų laukė ne viena maloni staigmena. Jie turėjo galimybę išgirsti renginio vedėjos režisierės Vilijos Morkūnaitės porinamas nuotaikingas istorijas iš senjorų kelionių po konkursus, dideliame ekrane išvysti sustabdytas koncertų akimirkas, žavėtis klubo „žvaigždžių“ pasirodymu. Lėtą valsą susirinkusiesiems dovanojo klubo prezidentas Stanislovas Rugaitis su žmona Valerija, tango aistrą – Jurijus ir Irina Bubnovai, Vienos valso ritmu sukosi Vladas Bočiulis ir Vincutė Baltušienė.

Amžina jaunyste, elegancija ir gyvenimo džiaugsmu trykštančios „Amritos“ koncertą jaunatviška ugnimi, šėlsmu papildė jau 9 mėnesius gyvuojantis jaunimo sportinių šokių kolektyvas „Orinox“, vadovaujamas Olgos Bubnovos. Jam teko atlaikyti „krikštynų“ išbandymus. „Orinox“ jaunimas, įteikdamas „Amritos“ šokėjams šelmišką dovaną – žindukus, įrodė savo subrendimą.

Su kūrybinės veiklos 10-mečiu senjorus sveikinęs rajono meras Leonas Apšega šokių vadovei I. Bubnovai įteikė Panevėžio apskrities viršininko pavaduotojos Zitos Kukuraitienės pasirašytą padėkos raštą. Kultūros ir švietimo skyriaus padėkos raštais pagerbti V. S. Rugaičiai, Stanislova ir Apolinaras Petravičiai, Rima ir Kęstutis Paliuliai, Vytautas Jasinskas, Jurijus Bubnovas. Neliko pamirštas ir neseniai savo gimtadienį paminėjęs meras. Jis elegantiškai valso ritmu sukosi poroje su šokių vadove Irina.

Elegancijos, pakilios, šventinės nuotaikos netrūko ir šeštadienio vakaronėje kultūros centro vitražų salėje. Joje dalyvavo ir seni „Amritos“ bičiuliai Respublikos sportinių šokių kolektyvai: „Tango“ (Panevėžys), „Vėtra“ (Jonava), „Vėtra“ (Kaišiadorys), „Pilėnai“ (Kaunas), „Atgaiva“ (Vilnius), šokėjai iš Babtų (Kauno r.). Vakarą, kaip ir dera šeimininkams, valsu pradėjo „Amrita“, pasidžiaugusi garbe būti vadovės Irinos kūdikiais. Modeliuojanti, siuvanti choreografė atskleidė dar vieną talentą – pritardama gitara padainavo romansą.

Po kolektyvų prisistatymų, šventinių sveikinimų ir linkėjimų šokėjų poros segėsi numerius ir rikiavosi standarto bei Lotynų Amerikos šokių konkursui. Standarto konkurse ant parketo sukosi 14 porų (iš jų 6 „Amritos“). Savo meistriškumą jos demonstravo šokdamos lėtą valsą, tango, Vienos valsą, kvikstepą.

Šokėjų pasirodymą vertino kompetentinga komisija: tarptautinės klasės teisėjas, Jonavos ir Kaišiadorių šokių kolektyvams vadovaujantis Michailas Ržeuskis, Andrius Sasnauskas (kolektyvo iš Babtų vadovas), „Pilėnų“ šokių vadovė Irena Aksenavičienė, „Tango“ vadovė Rima Karalevičienė, klubo „Atgaiva“ prezidentas Vytautas Vaitkus.

Pirmojo pogrupio stipriausiais šokėjais jų sprendimu pripažinti Vytautas Mikšys ir Diana Taločkienė („Tango“, Panevėžys), antrojo – Albinas ir Daiva Pugevičiai („Pilėnai“, Kaunas), trečiojo – Algis ir Rasa Staliulioniai („Vėtra“, Kaišiadorys). Energija pulsuojančių Lotynų Amerikos šokių konkurse ryžosi dalyvauti tik keturios poros. Tik po šokio pakartojimo šiame konkurse laurus nuskynė Andrius ir Rasa Vasiliauskai iš Panevėžio, antroje vietoje palikę savo kolegas V. Mikšį ir D. Taločkienę.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video