2024/05/14

Valdžios atstumtieji klubą palieka

Džiugina rajone besiklostanti tradicija pagerbti geriausius metų sportininkus. Šlovę Kupiškiui pelnantieji tikrai to verti. Tačiau kažkodėl ne visi tokio valdžios palankumo sulaukia. “Pernai ir šiemet po pasibaigusių varžybų ne tik prizines vietas šalyje iškovojusieji, bet ir kukliau pasirodę automobilių kautynių (“bulių„) bei autokroso dalyviai buvo pakviesti pokalbiui į Savivaldybę, apdovanoti padėkos raštais, o mes, motociklų sporto entuziastai, nuolat sėkmingai startuojantys Lietuvos pirmenybėse, jau įpratome būti pamiršti, nepastebimi, jaučiamės rajonui nereikalingi„, – nuoskaudą liejo redakcijoje apsilankęs Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos abiturientas Renatas Jankauskas. Jis su 750 A klasės kubinių centimetrų motociklo su priekaba vairuotoju alizaviečiu Andriejumi Vareika šiemet po šešių etapų varžybų šalyje užėmė trečiąją vietą, o praėjusiais metais, lenktyniavę 750 B klasės kubinių centimetrų oru aušinamu motociklu, pelnė čempionų laurus.

Neseniai jiedu grįžo iš Kaune įvykusių visų klasių Lietuvos motociklininkų ir jų klubų vadovų pagerbtuvių. Mūsiškiams buvo įteikti medaliai ir Lietuvos motociklų sporto federacijos diplomai. Be to, drauge su Biržų ir Rokiškio motokrosininkais jie taip pat gavo padėkos raštus už tai, kad, atstovaudami Lietuvos rinktinei, garbingai pasirodė rudenį Vokietijoje organizuotose tarptautinėse varžybose Nacijų taurei laimėti.

Šie laimėjimai liudija, jog padėkos nusipelnė ir rajono motociklininkai. Deja… “Prievarta mielas nebūsi, – tvirtino Renatas. – Įsitikinę, kad mus ignoruoja, nerodo jokio dėmesio, neparemia finansiškai (tik vienąkart šiemet Kupiškio seniūno Juliaus Vytauto Semėno dėka Uoginiuose rengtoms varžyboms skyrė keletą šimtų litų), keliese jau tvirtai nusprendėme iš motociklų sporto klubo “Vingis„ išstoti. Zigmas Žiūkas ir jo porininkas Nerijus Davidonis, kurie irgi lenktynėse dalyvauja tokiu pat kaip ir mudviejų su Andriejumi motociklu, jau sukirto rankomis su Panevėžio motociklų sporto klubu “Sema„. Kitais metais gins šio miesto sportinę garbę. Mudu su A. Vareika dar svarstome, kokiam miestui atstovauti. Turime įvairių pasiūlymų. Gal rinksimės Pakruojį, Rokiškį ar Kauną, kur nebereikės kišti savų pinigų varžybų dalyvių licencijoms išsipirkti, degalams, tepalams ir kt„.

Įžeistas orumas vyrams sparnus kelia. Ar nesugrius dar tik trejus metus gyvuojantis “Vingis„, ar neišgaruos technikos mėgėjų entuziazmas propaguoti brangų motociklų sportą? Kad to neatsitiktų, jiems, kaip jau ne kartą esam rašę anksčiau, būtina ir pagarba, ir parama.

——-
Autorius: Algirdas PETRULIS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video