2024/05/14

Įvykdytas nusikaltimas paskatino susitikti kultūros ir policijos darbuotojus

Praėjusį penktadienį Kupiškio kultūros namuose vykusiame susitikime su policijos pareigūnais (jį inicijuoti paskatino žiaurus nusikaltimas Šimonyse) kaimo klubinių įstaigų darbuotojai aptarė aktualias problemas su kuriomis, organizuodami laisvalaikio vakarus jie susiduria ne tik kaip kultūros darbuotojai, bet ir kaip rajono gyventojai. Tai saugumo klausimas šiuose vakaruose, neigiama, griaunanti jaunimo veikla jiems pasibaigus, poreikis pagalbos iš šalies, laisvai alkoholio galintys įsigyti nepilnamečiai ir pan. Anot kultūros darbuotojų, nelaukti incidentai paprastai įvyksta po laisvalaikio vakarų, už kultūros įstaigos ribų. Bandymas informuoti tėvus dažniausiai baigiasi pastarųjų patarimu nesikišti į svetimus reikalus. Bene opiausia problema, su kuria susiduria kaimo klubinių įstaigų darbuotojai, – girtaujantis jaunimas.

Budėti diskotekose komisaras Anatolijus Krestovas kultūros darbuotojams siūlė kviestis apylinkių inspektorių grupės tyrėjus, apie vykstančius renginius juos informavus iš anksto. “Jie turi transportą, kuro. Jei nevažiuoja – skambinkit tiesiai man„, – pabrėžė A. Krestovas.

Šiuo metu rajone yra 38 policijos rėmėjai, taip pat galintys padėti palaikyti tvarką per diskotekas. Susirinkusiesiems replikavus, kur būtų galima sužinoti apie juos, policijos pareigūnai patarė informacijos kreiptis į apylinkių inspektorių grupės tyrėjus. Policijos rėmėjų yra visose seniūnijose, išskyrus Šimonių.

Apie Šimonyse įvykdytą nusikaltimą buvo kalbama nedaug. Pasak komisaro A. Krestovo, policiją pasiekia pranešimai apie galimą kerštavimą. Viešajai tvarkai užtikrinti komisaras Šimonyse žadėjo skirti darbuotoją. Puse lūpų policijos viršininkas išsitarė apie tai, jog penktadienį turėjo būti kreipiamasi į teismą dėl ilgesnio R. Černiausko suėmimo. Kaip sakė komisaras, nusikaltimas įvykdytas gaujos principu, dviem paroms buvo sulaikyti dar šeši asmenys.

„kupiškėnų minčių“ pakalbinta prokurorė Stasė Svetickienė, neįvardijusi nei sulaikytųjų skaičiaus, nei suimtojo pavardės, patvirtino, kad praėjusį penktadienį buvo sprendžiamas suimto jaunuolio kardomosios priemonės suėmimo termino pratęsimo klausimas. Rajono apylinkės teismas dar mėnesiui pratęsė šimoniečio suėmimą. Prokurorė informavo, jog tyrimas nėra atsidūręs aklavietėje, vyksta sklandžiai ir bus ištirtas. Ji kvietė turinčius vertingos informacijos nepabijoti ir užeiti arba pas ją, arba į policijos komisariatą, nelikti abejingiems agresijai ir smurtui.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video