2024/05/11

Kunigas Antanas Saulaitis norėjo padrąsinti mokytojus

Vėlinių švente prasidėjęs lapkritis tikinčiuosius veda Advento link – mėnesiui susikaupti prieš Kalėdas. Todėl jau ne pirmą kartą lapkričio viduryje Noriūnų Jono Černiaus pagrindinės mokyklos pedagogai organizuoja sakralinį renginį, vadinamąją dieną su bažnyčia.

Kaip pasakojo po sutrumpintų praėjusio penktadienio pamokų svečius pasitikusi soacialinė pedagogė Daiva Žiaugrienė, po Vėlinių, prieš Adventą tapo įprasta į mokyklą pasikviesti kunigą. Jo susitikimas su moksleiviais ir mokytojais vyko metodiniame kabinete. Renginį organizuojanti D. Žiaugrienė tikino apie sakralinę popietę informavusi visas rajono mokyklas, tačiau tądien sulaukta tik subatėnų ir Povilo Matulionio vidurinės mokyklos pedagogų.

Į tos dienos pašnekesį atvyko Lietuvoje gerai žinomas kunigas jėzuitas Antanas Saulaitis. Salėje susirinko daugiausia pradinių klasių moksleiviai ir mokytojai. Vyresnieji, matyt, skubėjo džiaugtis anksčiau prasidėjusiu savaitgaliu.

Literatūrine įžangėle apie dvasines vertybes ir žmogiškumą svečią pasveikino lietuvių k. mokytojos Onutės Šimkuvienės paruoštos moksleivės. Pirmą kartą Kupiškio rajone lankęsis dvasininkas iškart sužavėjo klausytojus ramiu kalbėjimu ir sąmojingomis istorijomis.

Pirmiausia kunigas A. Saulaitis rodydamas skaidres papasakojo apie viso pasaulio vaikus. Mokinukai susidomėję klausėsi apie žmonių skaičių, skirtingą odos spalvą, papročius. JAV užaugęs svečias įterpė įdomius pasakojimus iš savo kelionių, misijų patirties.

——-
Autorius: Gaila Matulytė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video