2024/06/18

Ir krikštynos, ir premjera

Į kasmetinį renginį Kupiškio kultūros centre trečiadienį pakvietė Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyrius. Be metų darbų apžvalgos, konkursantų apdovanojimo ir naujų draugijos narių “krikštynų„ susirinkusieji turėjo progą išvysti naują videofilmą „Vesėlios anoj šaly“.

Niekas taip negražina Lietuvos, kaip muzika“, – sakė draugijos pirmininkas, Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas Vidas Vilimas po Kupiškio kultūros centro režisierės Vilijos Morkūnaitės pasveikinimo nuskambėjus miesto muzikos mokyklos instrumentinio ansamblio (mokytoja Danutė Boverienė) atliekamiems kūriniams.

Pirmininkas nebuvo linkęs šio suėjimo vadinti ataskaitiniu. V. Vilimas pasidžiaugė aktyviais draugijos nariais, organizuotai veikiančiais Rudilių, Subačiaus, Juodpėnų, Adomynės, Šepetos būreliais, bendravimu ir bendradarbiavimu su kitomis nevyriausybinėmis organizacijomis.

Šios šventės metu buvo apdovanoti jau trečius metus vykusio konkurso „Gražiausias balkonas ir palangė“ laureatai. Komisijos narė Euchrida Sipavičienė pastebėjo, kad geroji puošimo gėlėmis bacila po truputį plinta po mūsų miestą. Gražiausiais šiais metais pripažinti gydytojo Vykinto Tubelio, Laimos ir Algio Kecorių, Nijolės ir Valdemaro Urbonavičių, Stefanijos ir Vaclovo Serapinų, Editos ir Romo Dobrickų palangės ir balkonai. Šie kupiškėnai apdovanoti padėkos raštais, piniginėmis premijomis ir dovanėlėmis. Tokiais raštais ir prizais paskatinta dar 10 mūsų kraštą gražinančių šeimų. Meras Leonas Apšega, išsakęs svajonę Kupiškį paversti savotišku botanikos sodu, konkursantams pažadėjo kelionę į Latviją.

Draugijos iniciatyva šiais metais pirmą kartą skelbtą pažintinio – turistinio maršruto konkursą, skirtą mūsų miesto jubiliejui, pristatė viena komisijos narių Lina Matiukaitė, aptarusi pateiktus 7 darbus. Net keturi iš jų buvo parengti Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos moksleivių ir jiems vadovavusių pedagogių.

„Vaižganto deimančiukų“ nominaciją šiemet pelnė Subačiaus vidurinės mokyklos jaunųjų miškininkų būrelis ir jų vadovė Lelija Klimavičienė.

Bene rimčiausia ir iškilmingiausia renginio dalis – draugijos garbės nario vardo suteikimas. Šiuo titulu pagerbta skapiškietė mokytoja Aliutė Elena Markevičiūtė.

Po šmaikščių kūrybinių “krikštynų„ ritualo užduočių draugiją papildė šešetas naujų narių, o naują projektą, videofilmą “Veselios anoj šaly, Vėlinių daina pagerbus scenarijaus autorės Vandos Rastenytės-Balsienės šviesų atminimą, pristatė folkloro ansamblis „Kupkėmis“, vadovaujamas Almos Pustovaitienės ir režisierė V. Morkūnaitė.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video