2024/04/26

Labiausiai diskutuota dėl pastato mainų

Spalio 21 d. įvykusiame rajono Tarybos posėdyje svarstytas 31 pagrindinės ir 7 papildomos darbotvarkės klausimai. Juos sprendė 23 Tarybos nariai. Povilas Gurklys ir Vytautas Mockus nedalyvavo, atsiprašę iš anksto.

Tądien bene daugiausia priekaištų sulaukė ir turėjo įvairiais klausimais politikams aiškintis Kupiškio kultūros centro direktorius Rapolas Lukoševičius.


Paskirstyti pinigai

Taryba nusprendė skirti iš biudžeto apyvartos lėšų likučio Kultūros centrui 2000 Lt komandiruočių išlaidoms ir 8500 Lt Noriūnų laisvalaikio centro patalpų remontui užbaigti.

Kultūros centro direktorius R. Lukoševičius Tarybos nariams turėjo pasiaiškinti dėl incidento su moksleivių pučiamųjų orkestro vadovu. Į Slovakiją koncertuoti vykę orkestrantai nesulaukė žadėtos ekskursijos į kalnus. Tuo tarpu oficialiosios delegacijos nariai, tarp jų ir centro vadovas, tokią išvyką turėjo. R. Lukoševičius paaiškino, kad 25 moksleiviams orkestrantams buvo aprodyti geoterminiai vandens šaltiniai, miestas, pilys, muziejai. Į kalnus vežė tik oficialios delegacijos vadovus. Tokia buvusi slovakų programa (vienokia oficialiai delegacijai ir kitokia koncertuotojams). Be to, buvo paaiškinta, kad keltuvu pakilti į viršukalnę brangoka.

Šį teiginį užginčijo Tarybos nariai, lankęsi toje šalyje, teikdami, jog tikrai tiek tas pasigrožėjimas kalnais nekainuojąs. Be to, buvo keliauta su savo autobusu ir nebūtų buvę problemų vaikus nuvežti į kalnus. Diskusijos dalyviai priėjo prie išvados, jog būtina prašyti, kad pakvietusi šalis visuomet atsiųstų konkrečią programą. Tuomet būtų mažiau panašių nesusipratimų.

Kitas nemalonumas laukė kultūros centro vadovo dėl autobuso remonto išlaidų. Tarybos nariai nebuvo linkę tam skirti 21 tūkst. litų. Anot G. Mockaus, jis teiravęsis ir sužinojęs, jog remontui galėjo užtekti ir 15 tūkst. litų. Kodėl nesurengtas konkursas remontuoti? R. Lukoševičius teisinosi, kad autobusas sugedo prie Utenos. Jį transportuoti toli be specialaus tralo neleido techninės šios transporto priemonės galimybės. Tad pasinaudota uteniškių paslaugomis. L. Apšega pritarė kolegų išsakytai kritikai R. Lukoševičiaus atžvilgiu ir pridūrė, jog šis turėjęs pirmiausia apie gedimą informuoti Savivaldybės pareigūnus. Bediskutuojant dėl apmokėjimo už remontą prieita ir iki svarstymų, ar tikslinga autobusą palikti Kultūros centrui, ar ne geriau jį atiduoti autobusų parkui, kur specialistai galėtų jį tinkamiau eksploatuoti. Nutarta sudaryti komisiją, kuri spręs šiuos reikalus.

Globos ir rūpybos skyrius gavo 200 Lt dantų protezavimo socialiai remtiniems ir pagyvenusiems rajono gyventojams išlaidoms kompensuoti.

Kupiškio bažnyčios aplinkai tvarkyti skirta 20000 Lt, Kupiškio Povilo Matulionio vidurinės mokyklos garažo remontui – 6000 Lt, rajono policijos komisariato vykdomai narkotikų vartojimo prevencijos programai – 22500 Lt. Iš jų 4766 Lt – pirkti kompiuterinei technikai ir skaitmeniniam diktofonui. Gavus lėšų iš Respublikinio kelių priežiūros fondo rajono Savivaldybės kelių rekonstrukcijos techninių projektų rengimui 238 tūkst. litų, šioms reikmėms anksčiau numatyta tokia pat Savivaldybės paskolos suma atiteko Skapiškio vidurinės mokyklos valgyklos patalpoms remontuoti. Šiemet planuotas Antašavos pagrindinės mokyklos sporto aikštelės dangos įrengimas atidėtas pavasariui, nes darganotas oras sukliudė dirbti technikai. Tad šiam tikslui numatytos lėšos( 7500 Lt) paskirtos Adomynės dvaro , Palėvenės vienuolyno ir Kupiškio etnografijos muziejaus pastatų būklės ekspertizei atlikti. Bus finansuojamas Kupos slėnio gamtotvarkos projekto parengimas (20000 Lt), pėsčiųjų tilto Račiupio upelio tvenkinyje įrengimas ir skulptūros “Medis tvenkinyje„ kūrimo darbai (12000 Lt). Pritarta projektui “Kupiškio miesto stadiono renovacija„. Iš Lietuvos Respublikos kultūros ir sporto rėmimo fondo Lauko g. stadiono atnaujinimui būtų skirta 171 tūkst. litų, o iš Savivaldybės biudžeto – 94 tūkst. 779 litai.

Pasak mero Leono Apšegos, ateityje reikėtų neužmiršti ir stadiono prie piliakalnio, nes Kupiškiui dviejų tokių sporto aikštynų nebūtų per daug.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video