2024/03/29

Uždarytas darželis

Kupiškio vaikų lopšelį – darželį “Obelėlė„ lankančių vaikų tėvai nuo praėjusio ketvirtadienio suka galvas kur, išėjus į darbą, palikti savo atžalas. Spalio 20 d. šioje ugdymo įstaigoje atlikti vandens kokybės tyrimai parodė, kad vanduo dėl padidėjusio mikrobiologinio užterštumo neatitinka higienos normų reikalavimų – darželis uždarytas. Ketvirtadienį atliktas vidaus tinklų chloravimas naudos neatnešė – penktadienį prieš darbo pabaigą paimtuose vandens mėginiuose vėl rastas neleistinas kiekis bakterijų.

Darželyje buvo pastebėtas vandens šildymo aparato gedimas – jam prakiurus į vandens sistemą pateko termofikato.

Dėl vandens kokybės susirūpinę ir visi Kraštiečių mikrorajono gyventojai: vanduo netinkamas naudoti maistui, net jį užvirinus juntamas specifinis kvapas. Žmonės nerimauja, kodėl niekas jų neinformuoja, ar galima vartoti vandenį, kas atsitiko. Jiems susidaro toks įspūdis, jog už tai atsakingos organizacijos informaciją slepia sąmoningai. Sklando gandai, kad į geriamąjį vandenį galėjo patekti fekalijų.

UAB “Kupiškio butų ūkis ir vandentiekis„ direktorius Albertas Audickas informavo, kad keletą dienų vandens vartotojai gali justi tam tikrą diskomfortą dėl chloro kvapo, kadangi praėjusį savaitgalį visame mieste buvo atlikti profilaktiniai chloravimo darbai. Tai atlikta siekiant, kad mikrobiologinis užkratas iš darželio nepatektų į visą vandens sistemą, kadangi vanduo keliauja žiedo principu. Gandus apie fekalijų patekimą į vandenį A. Audickas paneigė kaip absoliučiai nerealų dalyką – tinklai tarpusavyje nesusiję. Pasak direktoriaus, apie chloravimą buvo pranešta didžiosioms įmonėms, ugdymo įstaigoms.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video