2024/04/26

Parapijiečiai nepamiršo asmeninės klebono šventės

Praėjusį sekmadienį Šimonių parapijos tikintieji, miestelio svečiai dulkiant lietui savo širdies šilumą, nuoširdžią maldą skyrė garbingą 80-mečio jubiliejų mininčiam klebonui Povilui Svirskiui.

Neįmanoma suskaičiuoti, kiek per nepilnus 56-erius kunigavimo metus šis dvasininkas paaukojo šv. Mišių, suteikė sakramentų. Meilę ir pagarbą klebonui liudijo gausus į Šimonių bažnyčią susirinkusių parapijiečių būrys. Kaip padėka iš širdžių ir dvasios gelmių išplaukęs, bažnyčios skliautais nuvilnijo „Ilgiausių metų“, seniūnijos, kultūros darbuotojų, choristų, kitų tikinčiųjų sveikinimai ir linkėjimai. Už nuoširdų, nenuilstamą darbą parapijoje rajono meras Leonas Apšega klebonui įteikė Savivaldybės padėkos raštą. Muziejininkų vardu jubiliatą sveikinusi Kupiškio etnografijos muziejaus direktorė Violeta Aleknienė, kuri visų gerbiamą kleboną palygino su Antanu Strazdeliu.

Gerų ir nuoširdžių žodžių, dainų posmų netrūko ir Šimonių pagrindinėje mokykloje, kurioje po pamaldų išsiskleidė sveikinimų puokštė. Pasak pasakojimą apie Dievo ir žmogaus susitikimą paporinusios režisierės Vilijos Morkūnaitės, jei būtų įmanoma atverti šimoniečių gyvenimus, ko gero, kiekviename jų išvystume Povilo Svirskio pėdsakus.

Eilėmis ir giesmėmis dvasios ganytoją sveikino mažieji parapijiečiai ir jų tikybos mokytoja Irena Balčiūnienė, skambias dainas atliko Panevėžio muzikinio teatro solistė Vilma Linkienė. Sveikatos, džiaugsmo, kantrybės, ilgiausių metų ir Dievo palaimos linkėjo iš Subačiaus miestelio, kuriame prabėgo P. Svirskio vaikystė, atvykę mokinukai ir jų mokytoja Nijolė Letkauskienė.

Pasak šventės iniciatorių, Kupiškio kultūros centro direktoriaus Rapolo Lukoševičiaus ir kaimo klubinių įstaigų kuratorės Vandos Samulionienės, tokios asmenybės – Dievo dovana parapijiečiams, kurios dėka visų gyvenimai tampa geresni, prasmingesni ir šviesesni. Jie klebonui įteikė šviesių spalvų, kukliu paprastumu, kaip ir pats klebonas, dvelkiantį Vidos Kaulakienės tapytą paveikslą, vaizduojantį Šimonių bažnyčią. Kanauninkas dekanas Vladas Rabašauskas, šioje šventėje pasigedęs tik korespondentų, dekanato vardu padėkojo organizatoriams, susirinkusiesiems ir pranešė, kad kitąmet laukia dar viena graži sukaktis – kunigo P. Svirskio ganytojiškos veiklos Šimonių parapijoje 20-metis.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video