2024/04/23

Mokyklai suteiktas prezidento žmonos vardas

Praėjusį penktadienį įprasmintas jau penkerius metus besitęsiantis gražus prezidento žmonos Almos Adamkienės ir Šepetos pagrindinės mokyklos bendravimas ir bendradarbiavimas – mokyklai buvo suteiktas Almos Adamkienės vardas.

Rajono merui Leonui Apšegai paskelbus Savivaldybės tarybos nutarimą nuo praėjusio penktadienio suteikti ugdymo įstaigai prezidento žmonos vardą ir vadinti ją Kupiškio rajono Šepetos Almos Adamkienės pagrindine mokykla, šios švietimo įstaigos tarybos pirmininkė Rasa Šalkauskienė perkirpti juostelę ir atidengti iškabą su mokyklos pavadinimu pakvietė prezidentą, jo žmoną A. Adamkienę, rajono merą ir mokyklos direktorę Vandą Vanagienę.

Kaip iškilmingų vardynų dalyviams susirinkus į buvusio vaikų darželio salę teigė mokyklos direktorė V. Vanagienė, mokyklos istorijoje šiuo įvykiu atverčiamas naujas puslapis. Bendradarbiavimas su globėja prasidėjo 1999 m., mokyklai laimėjus A. Adamkienės labdaros ir paramos fondo kuruojamą projektą socialiai remtinų vaikų popamokinei veiklai organizuoti. Fondo skirti 20 tūkst. litų leido įrengti popamokinės veiklos kabinetą, mokyklą pasiekė pirmasis kompiuteris. Direktorė pasidžiaugė A. Adamkienės dovanotomis knygomis, enciklopedijomis, kurių “baltuoju pavydu„ prisipažino pavydintis ir rajono meras. Beveik dvejus metus ugdymo įstaigoje veikia sveikatingumo centras, kuriame noriai sportuoja ne tik mokiniai, bet ir apie 20 suaugusiųjų. A. Adamkienė reguliariai aplanko ugdymo įstaigą, padovanoja mokyklinio inventoriaus, moksleiviai nuolat dalyvauja fondo organizuojamuose meno, sveikatingumo projektuose. Per penkerius metus mokykla gavo daugiau nei 60 tūkst. litų įvairios labdaros ir paramos.

Mintis mokyklą pavadinti A. Adamkienės vardu kilo bendruomenės iniciatyva. „Pernai, kurdami strateginį planą ir išauditavę etoso sritį, pastebėjome, jog visa mokyklos bendruomenė labai džiaugiasi, vertina ir didžiuojasi Almos Adamkienės veikla, jos požiūriu į vaikus, ugdymą“, – sakė V. Vanagienė, ponią Almą palyginusi su garsiąja švietėja Gabriele Petkevičaite-Bite. „Būdama žavi ir trapi moteris, per penkerius metus ponia Alma mūsų šalies vaikams padarė gerokai daugiau nei įtakingi Seimo vyrai“, – sakė mokyklos vadovė, įteikdama globėjai Almai ir jos vardo labdaros ir paramos fondo valdytojai Sigutei Kačinskienei gėles bei dar nepristatytą mokytojos Ramutės Kežienės surinktų moksleivių darbų knygą.

Už jos vardo suteikimą dėkinga pirmoji šalies ledi teigė, kad vaikai – mūsų ateitis, kurią kurti, rūpintis ir siekti jos gėrovės turime visi. Ypač A. Adamkienei džiugu, kad atsiranda vis daugiau pajėgų, remiančių fondą. Jai pritarė ir šalies prezidentas, pasidžiaugęs bendruomenės jaunimui rodomu ypatingu dėmesiu. „Visų pastangos atneš gražų ateities derlių“, – sakė V. Adamkus.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video