2024/03/29

Sulaikytas butą užgrobęs pabėgėlis

Vakar apie 11 val. iš mokyklos einantys vaikinai ties Krantinės g. 10 namu stebėjo sceną, primenančią detektyvinę kino juostą. Kaip papasakojo vienas į redakciją užsukęs septyniolikmetis, prie namo buvo atvykę policijos, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, kriminalistai, greitosios medicinos pagalbos automobilis. Vieno jo draugo bute, esančiame paskutiniame pastato aukšte, kaip spėjama, slėpėsi iš gydymo įstaigos ar areštinės (vaikinas negalėjo tiksliai pasakyti) pabėgęs smulkaus kūno sudėjimo vyriškis. Tuomet nebuvo žinoma, kur yra tas draugas, tad įtarta, jog jis laikomas įkaitu. Kaip teigė liudytojas, iš buto sklido šūksniai, jog vyriškis nusižudys.

Jaunuolio teigimu, gaisrinėmis kopėčiomis vienas pareigūnas pakilo į ketvirtąjį aukštą, išdaužė lango stiklą, o tuo metu kiti policininkai šturmavo butą iš laiptinės. Sklandė gandai, kad bėglys bandė pasikarti. Vaikinas su draugais matė, kaip iš namo išvedamas sulaikytas vyriškis.

Policijos pareigūnai smalsiems stebėtojams neteikė jokios informacijos. Redakcijai taip pat nepavyko nieko konkretaus sužinoti nei budėtojų dalyje, nei iš komisariato viršininko Anatolijaus Krestovo. Pradėtas ikiteisminis tyrimas ir prokurorams neleido atskleisti įvykio detalių. Vyriausiasis rajono prokuroras Jurgis Kiaušas taip pat teigė nieko nežinąs apie šį policijos pranešimą. Paskui. pasiteiravęs vieno iš savo pavaldinių, patvirtino, kad Krantinės gatvėje buvo užsibarikadavęs žmogus, spėjama, paėmęs įkaitu vaiką.

——-
Autorius: Gaila Matulytė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video