2024/05/03

Sugrįžęs vyriausiasis gydytojas žada permainas

Praėjusį penktadienį rajono Savivaldybėje vyko konkursas ligoninės vyriausiojo gydytojo pareigoms užimti. Jame dalyvavo du savo kandidatūras ir veiklos programas pateikę medikai – laikinai einanti vyr. gydytojo pareigas Roma Ramanauskienė ir UAB “Apiterapija„ direktorius Povilas Rimkus. Abu kandidatai dalyvavo laisvame pokalbyje, kuris užtruko apie tris valandas. Aštuoni konkurso organizavimo komisijos nariai iki 10 balų galėjo įvertinti dalyvių pateiktą veiklos programą ir pokalbį.

Darbavosi medicinos srityje

Komisijos narių sprendimu, R. Ramanauskienė surinko 115 balų, o vyriausiuoju gydytoju išrinktas P. Rimkus – 137 balai. Tądien P. Rimkus pasirašė protokole sutinkąs nuo lapkričio 2 d. eiti paskirtas pareigas. Spalio 21 d. vyksiančiame rajono Tarybos posėdyje dar turės būti priimtas atitinkamas sprendimas.

P. Rimkus, gimęs Rokiškyje 1943 m. lapkričio 30 d., žurnalistams papasakojo, jog 1977-1986 m. jis buvo senosios Kupiškio ligoninės vyriausiasis gydytojas, iš kurio pareigų pašalintas dėl nesutarimų su vietos valdžia. Netrukus P. Rimkus gavo pasiūlymą dirbti Sveikatos ministerijoje. Su žmona užaugino du sūnus ir dukrą. Jau 11 metų Vilniuje turi farmacijos įmonę. “Nors 10 metų nedirbau pagal įgytą neurologo specialybę, vis dėlto neatitrūkau nuo medicinos srities,„ – kalbėjo naujasis ligoninės vadovas.

Permainų bus

“Nemažai kupiškėnų dar mane prisimena, – įsitikinęs P. Rimkus. – Teko rūpintis naujosios ligoninės statyba, sutvarkyti jos bazę. Užsukęs į ligoninę matau pažįstamus veidus. Smagu, kad įstaigoje verda darbas, ji Kupiškiui reikalinga. „ Pagrindinė ir novatoriška vyr. gydytojo veiklos kryptis – siekti, kad pacientas būtų patenkintas sveikatos priežiūros paslaugomis. “Jei ligoniui tai pavyks įgyvendinti, tai jis ir gydysis čia,„ – aiškino P. Rimkus. Šią programą tikimasi paruošti ir pritaikyti rajono gyventojams. Taip pat bus sudarytos tiriamosios anketos.

Naujasis vadovas teigė nebijąs permainų. Jos neišvengiamos ir ligoninės darbuotojams. Pasak P. Rimkaus, kiekvienos grandies vadovas turės pateikti ataskaitą apie dabartinę ir planuojamą veiklą. Į Kupiškį gyventi ir dirbti grįšiantis medikas tikisi darnaus kolektyvinio darbo, bendradarbiavimo su vietos ir apskrities valdžia. “O kodėl dar nepabandyti? – mano P. Rimkus apie prisiimtą riziką ir atsakomybę. – Reikia įrodyti, kad kupiškėnai pajėgūs tvarkytis.„

——-
Autorius: Gaila Matulytė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video