2024/05/03

Stabtelėkit minutėlę

Seimo nario mandato siekiantys politikai nesitenkina žodine agitacija. “Žvejodami„ rinkėjų balsus jie dovanoja koncertus, organizuoja kultūrinius renginius, konsultacijas, net perka brangias dovanas. Politologai tokią agitaciją vadina paprasčiausiu žmonių papirkimu. Ką apie įvairias politikų dovanas mano Kupiškio krašto žmonės?

Valerija STROGANOVA

(Subačiaus miestelis)

Manau, kad tokiu būdu politikai tik atsikrato jiems nebereikalingų daiktų. Vos keli mėnesiai beliko iki šių metų pabaigos, o jie dovanoja 2004 m. kalendorius. Kokia dovana gali būti degtukų dėžutė? Geriau kokią atmintinę, knygutę su savo nuotrauka duotų – ne tik pasiskaitytum, išsamiau susipažintum su kandidatu, bet ir atminimui liktų. Turtingesni nemokamus koncertus organizuoja. Gerai, kitaip nevisi juose galėtų dalyvauti. Tačiau mano apsisprendimui tai jokios įtakos nedaro.

Asta SAMULIONYTĖ (Kupiškis)

Giedrė NIKITINA (Rokiškis)

Manome, kad tokiu būdu kandidatai rinkėjus siekia palenkti į savo pusę. Spaudoje teko skaityti ir apie brangias rinkėjams įteikiamas dovanas: dulkių siurblius, skalbiamąsias mašinas, televizorius ir pan. Koncertai – ne kas kita kaip agitacija ir papirkinėjimas. Jie stengiasi mus suvilioti, o mes tuo naudojamės – mielai dalyvaujame nemokamuose renginiuose. Balsuojame neatsižvelgdamos į jokias agitacijas, pažadus ar dovanas.

Audrius PAPUČKA

(Kupiškis)

Pretendentai į Seimą visokiais būdais siekia surinkti kuo daugiau balsų, prisigerinti rinkėjams. Štai kad ir pirmadienį Panevėžyje surengtas koncertas. Prieš rinkimus visi tik ir žada padarysią tą ir aną. Mano simpatijas vienam ar kitam politikui lemia kiti kriterijai.

Alfonsas JANUOLIS

(Slavinčiškis)

Neteko gauti jokių dovanų ar nueiti į partijų rengtus koncertus. Gal šiokią tokią įtaką balsuotuojams jie ir turi, tačiau mano apsisprendimo nei reklama, nei dovanos ar agitacijos, kitų žmonių išsakomos mintys, nelemia.

——-
Autorius: Kalbino Jurgita Žiukaitė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video