2024/05/03

Kaimiečiams rūpi jų ateitis

Šiandien Žemės ūkio skyriuje, kaip ir ankstesniais antradieniais, interesantus priiminėja iš Nacionalinio mokėjimo agentūros (NMA) prie ŽŪM Kontrolės departamento Panevėžio skyriaus specialistas. Pastaruoju metu kupiškėnų ūkininkų, apsisprendusių pasinaudoti Lietuvos 2004-2006 m. kaimo plėtros plano siūlomais variantais, prašymus ir atitinkamus dokumentus priiminėja Valdas Vaitiekūnas.

Praėjusią savaitę po savo darbo dienos Kupiškyje šis specialistas “Mintims„ sakė, jog tą dieną priėmė 22 interesantų dokumentus. Jų skyriaus išvažiuojamieji priimamieji žmonių patogumui vyksta visuose apskrities rajonuose. Dokumentų ir prašymų dalyvauti atitinkamose kaimo plėtros priemonėse priėmimas vyks iki spalio 29 dienos.

Pasak V. Vaitiekūno, vyresnio amžiaus smulkiuosius ūkininkus labiausiai sudomino ankstyvo pasitraukimo iš prekinės žemės ūkio gamybos sąlygos. Iki spalio 1-osios Panevėžio apskrities rajonuose tokių pretendentų užsiregistravo per šešius šimtus, tarp jų Kupiškio rajono gyventojų -per šimtą. Tačiau yra apsisprendusių dalyvauti ir kitose šalies kaimo plėtros plano priemonėse – agrarinės aplinkosaugos, žemės ūkio paskirties žemės apželdinimo mišku, taip pat galimybe pusiau natūrinį ūkį pertvarkyti į konkurencingą prekinį. Specialistas iš Panevėžio įsidėmėjęs, jog Kupiškio technologijos ir verslo mokykla jos naudojamoje žemėje ketina šeimininkauti pagal ekologinio žemės ūkio programą, juolab kad pradžia tam padaryta.

Jis manąs, kad apsisprendusiems keisti dabartinę savo situaciją į daug palankesnę ES skiriamų lėšų turėtų užtekti, o šis procesas vyks pagal planą.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video