2024/05/03

Kai saugo angelai sargai

Angelų sargų dienos išvakarėse priesaiką davė nauji policijos komisariato darbuotojai: Ernalda Kurklytė ir Kastytis Paspirgėlis. Taip pat pareigūnams suteikti specialūs nekariniai laipsniai, vertingos dovanos ir padėkos įteiktos už gerus tarnybinės veiklos rezultatus, o šaudymo varžybų prizininkai Stepas Pocevičius, Artūras Begonis ir Donatas Rudzinskas džiaugėsi ne tik padėkos raštais, bet ir gautomis keliomis poilsio dienomis. Tądien keliems pareigūnams (Vidui Bartasevičiui, Marijui Stašiūnui ir Vaidui Kackui) panaikintos drausminės nuobaudos. Gėlėmis pagerbti į atsargą išėję policininkai.

Į minėjimą atvykę politikai, teisėsaugininkai, kaimyninės Povilo Matulionio vidurinės mokyklos moksleiviai negailėjo šiltų padėkos ir sveikinimo žodžių. Kupiškio dekanas Vladas Rabašauskas policijos pareigūnams linkėjo būti angelais sargais ne tik visuomenėje, bet ir savo šeimose.

Sekmadienį Kupiškio parapijos tikinčiuosius ir svečius sukvietė Angelų Sargų atlaidai. Saulėta diena pagyvino šventinį šurmulį: prie vartų mirgėjo prekeivių atsivežti “kermošiaus„ saldainiai bei religiniai suvenyrai, šventoriuje moteriškės aktyviai agitavo balsuoti už siūlomą kandidatąâ€¦

Suskambus varpams, bažnyčios viduje nusidriekė iškilminga procesija. Šv. Mišias aukojęs Utenos dekanas Saulius Kalvaitis pamokslo metu kalbėjo apie dvasingumo svarbą šiandieniniame gyvenime, priminė, kad kiekvienas iš mūsų turi savo angelą sargą, kuris globoja ir saugo nuo nelaimių.

Gal ir smagu, kad pas mus taip prasmingai paminėta ši rudens šventė. Nežinia, kuo ji baigėsi Karsakiškyje, kur apsilankiusieji bare šeštadienį nuo 15 iki 16 val. Policijos dienos proga alaus bokalą galėjo išgerti už 10 ct…

——-
Autorius: Gaila Matulytė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video