2024/05/21

Atidaryta gimnazijos valgykla

Praėjusį penktadienį oficialiai atidaryta rekonstruota Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos valgykla. Renginyje dalyvavo Danijos Hadsteno ir Ballerupo rotariečiai. Jie drauge su JAV, Izraelio bei Kupiškio Rotary klubų nariais surinko per 100 tūkst. litų naujai virtuvės įrangai nupirkti.

Gimnazistams pristačius mokykloje vykdomą projektinę veiklą, Danijos ir Kupiškio rotariečiai susirinko į rekonstruotą valgyklą. Gimnazijos direktorei Laimai Gudaitei buvo perduota simbolinė Matching Grant projekto „Virtuvės įrangos pakeitimas Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos valgykloje“ lentelė. Šiame projekte dalyvavo penki Rotary klubai iš keturių šalių: Danijos Hadsten, Ballerup Sct. Jacob, Ben Rotary (JAV, Oregonas), Ramat Hasharon (Izraelis), bei Kupiškio. Į iškilmes taip pat atvyko rajono meras Leonas Apšega, pirmasis Kupiškio Rotary klubo prezidentas, buvęs Hadsteno rotariečių vadovas Jans Gregers Toftegard, kurių iniciatyva ir gimė šis projektas.

Virtuvės įrangą gimnazija įsigijo iš Vilniuje įsikūrusios bendros Lietuvos ir Suomijos firmos „Metos“. Iš Savivaldybės biudžeto valgyklos patalpų renovacijai, Tarybos narių vienbalsiu pritarimu, atseikėjus apie 300 tūkst. litų, remonto darbus atliko individuali A. Jovaišos įmonė. Pasak mero, dar šiek tiek pinigų pareikalaus ir smulkesnė virtuvės įranga: stalai, lentynos, šaltų patiekalų vitrina ir kt.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video