2024/05/21

Miesto puošmena – žydintys balkonai

Kaip informavo Savivaldybės administracijos Kanceliarijos skyriaus specialistė Stasė Krestovienė, jau trečius metus Lietuvai pagražinti draugija Kupiškyje organizuoja “Gražiausio balkono ir palangės„ konkursą. Komisijos nariai vasarą stebėjo, kaip tvarkomi miestiečių balkonai. Rugsėjo pradžioje komisija važinėjo po miestą ir vertino balkonų bei palangių apželdinimą, tvarkymą, posėdyje žiūrėjo vasarą filmuotą medžiagą. Kraštovaizdžio architektė Euchrida Sipavičienė tikėjosi šiemet išvysianti kur kas daugiau apželdintų, gėlėmis papuoštų balkonų. Gerai tvarkosi praėjusių metų konkurso laureatai. Pastebėta, kad geru pavyzdžiu seka jų kaimynai, todėl nemažai gražiai prižiūrimų balkonų yra Krantinės g. 8, Vytauto g. 34 ir 34a, Gedimino g. 38a, 53, A. Purėno g. 2, P. Mažylio g. 10, 28, Taikos g. 5 namuose.

Savivaldybės administracijos Urbanistikos ir ekologijos skyriaus vedėją Vidmantą Buzą neramina prasta balkonų būklė – jie aptrupėję, nusilupę dažai. Kai kurie gyventojai perdažo balkonus, bet tai daryti reikėtų visiems namo gyventojams.

Komisija konkurso “Gražiausias balkonas ir palangė„ laureatais pripažino: Vykintą Tubelį (P. Mažylio g. 18), Laimą ir Algį Kecorius (Taikos g. 3), Nijolę ir Valdemarą Urbonavičius (Krantinės g. 8), Stefaniją ir Vaclovą Serapinus (Jaunimog. 18) ir Editą bei Romą Dobrickus (P. Mažylio g. 18). Jiems bus įteiktos piniginės premijos. Dar dešimt kupiškėnų už gražiai prižiūrimus balkonus ir palanges nusipelnė paskatinamųjų prizų.

Jau trečius metus iš eilės konkurso laurais vainikuojami Stefanija ir Vaclovas Serapinai sako gėles sodinantys ne dėl laimėjimų, o dėl akims ir dvasiai teikiamos palaimos. “Širdžiai miela, kai grįžtančią iš miesto pasitinka žiedelių akys„, – teigia Stefanija, pritarianti minčiai, kad kuo daugiau mūsų namų balkonų puoštų įvairiaspalviai žiedai ir žaluma, o ne skalbiniai. Antrame aukšte esantis grotuotas Serapinų balkonas visą vasarą skendėjo išmaniai sukomponuotų petunijų ir surfinijų jūroje. Balkono augalų priežiūra, anot Stefanijos, priklauso ir nuo gamtos išdaigų: štai šiemet pirmuosius gėlių daigelius nugainiojęs stiprus vėjas. Kruopščiai prižiūrimą augmeniją rūpestinga šeimininkė laisto tik iš netoliese esančios sodybos atsineštu vandeniu. “Reikia tiktai noro, užteks ir laiko, ir išgalių aplinkui mus minimaliomis išlaidomis kurti grožį„, – sakė ponia Stefanija.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video