2024/05/21

Čempionato taurės – kupiškėnų rankose

Praėjusį sekmadienį Šauliuose, Aleksandrijos trasoje, riaumojo “buliai„. Į šeštąjį,šių metų Lietuvos automobilių kautynių čempionato etapą atriedėjo rekordinis skaičius aršiai kovai nusiteikusių “bulių„ – net 39. Gausus dalyvių skaičius nesutrukdė kupiškėnams nuskinti visų laurų ir į mūsų miestą pargabenti ne tik pirmąsias vietas liudijančių apdovanojimų, bet ir pereinamąją sporto taurę.

Į šias kautynes vyko 4 “buliai„ iš Kupiškio. Tai Alvydas Januška su 135 numeriu pažymėtu ir grėsmingais ragais papuoštu automobiliu, Audrius Stanys (139 numeris), Žilvinas Vareika (137 numeris) bei Naglis Čepelė su 136 numeriu pažymėtu “Audi 90„.

Efektingai įveikiami posūkiai, riaumojančių kupiškėnų automobilių už trasos išstumiami, apsukami ir įspūdingai apverčiami priešininkų “buliai„ jau po pirmojo važiavimo leido kraštiečiams įsitvirtinti pirmose pozicijose. Po trimis etapais vykusių kovų VI-tojo baigiamojo etapo nugalėtoju tapo joniškietis Vaidotas Lidžius, antrąją vietą užėmė Ž. Vareika, trečioje liko A. Stanys, ketvirtoje – N. Čepelė.

Tačiau susumavus visų šešių Kupiškyje, Joniškyje, Jurbarke, Biržuose, Pagėgiuose ir Šiauliuose vykusių “kautynių„ rezultatus, absoliučiais Lietuvos bulių čempionato 2004 m. nugalėtojais paskelbti kupiškėnai. Stipriausiu šalies “buliumi„ tapo N. Čepelė, antrąją vietą užėmė Ž. Vareika, trečiąją A. Stanys. Į jų rankas vėl grįžo pereinamoji sporto taurė. Kaip “Mintims„ sakė čempionato nugalėtojas N. Čepelė, kupiškėnams prizines vietas “kautynėse„ laimėti padeda pačių rankomis “bulių„ kovoms su didžiuliu rūpesčiu ir meile paruošta technika bei gerai pasirinkta taktika varžybų metu.

Bendroje įskaitoje devynioliktoje vietoje liko Artūras Stanys, dešimtoje – A. Januška.

Autokroso čempiono taurė parkeliavo ir į antrą vietą šiose lenktynėse iškovojusio Simo Kazbaro, vairavusio “VW Jeta„ namus. Autokroso lyderiu tapo “Bagi„ markės vairuotojas biržietis Mangirdas Žukas.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video