2024/05/21

Mariose pliuškeno spiningautojų valtys

Vainiūniškio kaimo pašonėje, kur tyvuliuoja Šiekštės upelį prarijusių Kupiškio marių vingio vandenys, praėjusį savaitgalį šeimininkavo iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Alytaus, Utenos, Molėtų, Rokiškio, Klaipėdos ir kitų šalies miestų bei rajonų suvažiavę pajėgiausi žvejai. Įsikūrę palapinėse jie šioje Lėvens tvenkinio kilpoje ir patilte išplaukę į plačias marias dvi dienas po šešias valandas spiningais su ant valo prikabintu dirbtiniu jauku viliojo lydekas, starkius, ešerius. Kaip ir kasmet tokiu laiku, žvejybos entuziastus į spiningavimo iš valčių varžybas “Kupiškio marios-2004„ čia sukvietė Panevėžio sportinės žūklės klubas “Banga„.

Taisyklėse buvo numatyta už sugautą starkį skirti 800 taškų, už lydeką – 500 ir už kiekvieną žuvies gramą – po tašką. Šiltą ir saulėtą šeštadienį, vėjui šiurenant marių vilnis, sidabrašonės geriau kibo negu užvakar, kai visą pusdienį krapnojo įkyrus lietus. “Oro permainos žūklei nebūna palankios„, – užkalbintas paaiškino mūsų rajono “Statybininkų„ komandai atstovavęs Alvydas Mažeikis.

Po pirmosios varžybų dienos ne vienas žvejys vakarienės metu per petį plojo Dariui Babeliui. Jo sugautos dvi lydekos svėrė 3 kg 280 g ir buvo įvertintos 4228 taškais. Šis rezultatas jam tądien garantavo pirmąją vietą tarp kupiškėnų ir trečiąją bendroje visų šešiasdešimt dviejų spiningautojų įskaitoje. Komandomis pirmavo Utenos “Utenis„. Tačiau antroji diena lyderiams nebuvo tokia sėkminga ir į pirmenybių lentelę įnešė nemažai pataisų. Galutinėje rikiuotėje “Utenį„ į antrą poziciją nustūmė Molėtų “Ešerys„, o nugalėtojo auksą, diplomą ir taurę pelnė Panevėžio “Auksinė žuvelė – gelmių valdovas„. Tuo tarpu spiningautojų čempionui skirtas motorinės valties variklis bei kiti apdovanojimai atiteko raseiniškiui A. Baltrūnui, kuris po pirmosios žūklės dienos buvo dešimtas, o sekmadienį – pirmas. Antrosios vietos laurais džiaugėsi B. Zaranka iš Utenos, trečiuoju prizininku tapo molėtiškis R. Klimas. Kupiškėnas Deivydas Samėnas užėmė aukštą ketvirtą vietą, septintas liko Renatas Kriuka, devintas – Leonidas Isajevas, šešioliktas – A. Mažeikis, devynioliktas – D. Babelis. Beje, D. Samėnas dar gavo ir smagiausią nuotykį varžybose patyrusio žvejo prizą. Iš viso paskatinti buvo pirmos-dvidešimt penktos vietų laimėtojai.

Namo su apdovanojimais grįžo daugiau nei pusė keturioms Kupiškio komandoms atstovavusių žvejų. Iš kairės į dešinę (priklupę): Rimas Alekna, Leonidas Isajevas, Vigantas Šližys, stovi Eugenijus Mikėnas Deivydas Samėnas, Renatas Kriuka, Darius Babelis ir Alvydas Mažeikis.

——-
Autorius: Algirdas PETRULIS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video