2024/05/17

Laukiama ES pinigų ir naujo ligoninės vadovo

Praėjusį ketvirtadienį po atostogų sugrįžęs rajono meras Leonas Apšega vėl vadovavo Tarybos posėdžiui, kurio darbotvarkėje buvo numatyta 12 pagrindinių ir 6 papildomi klausimai.

Lėšos energijos taupymui

Tądien posėdįyje dalyvavę 20 Tarybos narių pasveikino vietoj atsistatydinusio Tarybos nario Aurelijaus Umanto dirbti pradėjusį Žydrūną Petuchovą, kuris, kaip ir iš Kupiškio išvykęs gydytojas atstovaus Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungai. Ž Petuchovas įrašytas į Sveikatos ir socialinės apsaugos komitetą.

Be ilgų diskusijų Savivaldybės taryba vienbalsiai pritarė projektui “Energijos taupymo priemonių diegimas Kupiškio Lauryno Stuokos – Gucevičiaus gimnazijoje ir bendrabutyje„. Savivaldybės biudžeto lėšomis bus finansuojami langų, lauko durų keitimo, perdengimo šiltinimo bei kiti energijos taupymo darbai. Renovacijos išlaidos sieks 246 840 Lt, ir tai sudarys 10 proc. bendros sumos, kurią tikimasi gauti iš struktūrinių Europos Sąjungos (ES) fondų. Kitos projekte numatytos išlaidos savivaldybės biudžetą patuštins dar 123 512 Lt.

Tokią pat paraišką ES pateikė ir Subačiaus vidurinė mokykla. Taryboje išsyk pritarta užtikrinti projekto finansavimą, kuris savivaldybei atsieis apie 230 tūkst. litų.

Gers švarų vandenį

Bene vienas svarbiausių tos dienos klausimų – būsimas paramos sutarties dėl Šepetos gyvenvietės vandentiekio tinklų pajungimo prie Kupiškio miesto tinklų pasirašymas. Iš ES jau gaunami 776880 Lt, belieka sutvarkyti formalumus. Anot rajono mero, jei sėkmingai bus pasirinktas rangovas, geriausiu atveju darbai prasidės lapkričio 15 d. “Nors ir iš po žemių iškasime reikiamus 80 tūkst. Lt padengti 10 proc. bendros sumos, kad tik žmonės gertų švarų vandenį,„ – žadėjo L. Apšega. Tačiau gali nutikti ir taip, kad pasiruošimas tinklų tiesimui nusitęs iki pavasario.

——-
Autorius: Gaila Matulytė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video