2024/05/16

Vasarą palydėjo motorų gaudesiu

Į Skapiškio bendruomenės ir kultūros namų organizuotą “Vasaros palydų„ šventę be 33 sportininkų iš 9 šalies rajonų sugužėjo ir gausus būrys žiūrovų bei sirgalių.

Turiningą šventės programą pradėjo prie starto linijos išsirikiavę jaunieji dviratininkai. Šeši dalyviai sudarė dvi komandas. Teisėjui Vytautui Starkui susumavus lenktynių rezultatus, pagrindinis prizas – didžiulis vaisių krepšys – atiteko Austėjos ir Irmanto Šap bei Vaidos Ramanauskaitės komandai.

Tą pačią trasą išbandžius dešimčiai bėgikų, eikliausia tapo Edvino Notkaus, Lauryno Meilaus, Gedimino Kriščiūno, Robertos Jasikonytės ir Virginijaus Acevičiaus komanda.

Po dviejų važiavimų buvo paskelbti ir motociklų bei automobilių lenktynių, sulaukusių didžiausio žiūrovų dėmesio ir palaikymo, nugalėtojai. Varžyboms teisėjavo Algis ir Gediminas Laužikai bei Antanas Liobikas. 50 cm³ klasės motociklų lenktynių lyderiu tapo aštuonmetis kaunietis Lukas Čeikauskas, antroje vietoje liko pradedantis sportininkas iš Anykščių Arminas Jasikonis, trečioje – Liutauras Bitinas (Biržai, “Agaras„).

Lenktyniaujant 65-80 cm³ klasės motociklais nenugalimi buvo pirmas dvi vietas pasidaliję Utenos “Porterio„ klubo motociklininkai, trečias liko panevėžietis.

Skapiškio motokroso trasa su vėjeliu prašvilpė net dešimt patyrusių 500 cm³ klasės motociklus valdančių sportininkų bei keturi 750 cm³ klasės motociklininkų ekipažai. Garbingą antrąją vietą užėmė Kupiškio “Vingio„ klubo nariai Andriejus Vareika ir Renatas Jankauskas.

Pirmose Skapiškio trasoje automobilių kroso varžybose su trimis “Bagi„ ir trimis “ZAZ„ markės automobiliais į rungtynių ruožą išvažiavę keturi biržiečiai ir du kupiškėnai finišo liniją pasiekė ne visi. Didžiulių ovacijų nusipelnė vienintelė dailiosios lyties varžybų dalyvė, antrąją vietą užėmusi kupiškėnė Danutė Jankauskienė, į trasą išlėkusi su “Zaz„. Ją pralenkė jau per pirmąjį važiavimą puikiai pasirodęs biržietis Mangirdas Žukas, vairavęs “Bagi„ markės automobilį.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video