2024/05/16

Norvegų dovanotas automobilis skubės gesinti rajono gaisrų

Užvakar, rugpjūčio 17-osios pavakarę, į Kupiškio rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PGT) kiemą atriedėjo Norvegijos Šieno (Skien) savivaldybės ir Rotary klubo dovana – ugniagesių automobilis SCANIA, pagamintas 1982 m.

Vakar surengtoje spaudos konferencijoje Šieno PGT viršininkas, Norvegijos ugniagesių asociacijos prezidentas Gutormas Liebė susirinkusiems rajono savivaldybės atstovams, PGT viršininkams bei žurnalistams papasakojo apie savo šalį ir savivaldybę. Anot svečio, Šieno PGT poskyris yra vienas pajėgiausių Skandinavijoje, jame dirba 66 asmenys. Daugelį metų jiems tarnavusi SCANIA, dvišalės savivaldybių ir Rotary klubų draugystės dėka, jau gegužės 15 d. buvo padovanota rajono merui Leonui Apšegai. Beveik pusę milijono kilometrų nuvažiavęs automobilis, G. Liebės teigimu, gali įveikti dar tokį pat atstumą mūsų rajono keliais. Gaisrininkas Per Arnė Halvorsenas, 10 metų patikimai valdęs šią transporto priemonę, su kolega Jornu Odegordu atvežė ne tik atsarginį važiuoklės rėmą, bet ir parūpino apmokymams reikalingą įrangą: prie Kupiškio marių, ties Palėvenėle, tądien kupiškėnų ugniagesių komandos buvo supažindintos su automobilio eksploatavimo ir priežiūros taisyklėmis. Norvegai smalsavo, kokia technika naudojasi mūsų rajono ugniagesiai.

Dovanoto automobilio rakteliai iškilmingai įteikti savivaldybės PGT viršininkui Algirdui Bočiuliui, o transporto priemonė bus laikoma Žaidelių padalinyje, erdviame garaže.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video