2024/05/19

Liudyti vaikams besąlygišką Dievo meilę

“Nepaisant jaučiamo nuovargio, esu labai patenkinta,„ – teigė Biblijos stovyklos Kupiškyje vadovė sesuo Benedikta Rollin, paklausta apie nuotaikas, ką tik išsiskirsčius paskutiniams stovyklautojams. Nuovargis apėmė dėl to, kad iki vėlumos organizatoriai rašė vaikams laiškus, kaip žinią, jog kiekvienas iš jų yra mylimas asmeniškai. Kai kurie vaikai, pajuto sesuo, labai stokoja meilės, tad svarbu jiems leisti suvokti besąlygišką Dievo meilę.

Rugpjūčio 4 –ąją baigėsi šešias dienas trukusi Mergelės Marijos ėmimo į dangų kongregacijos organizuota stovykla, šiemet skirta Senojo Testamento herojaus Dovydo gyvenimo istorijai. Afrikos misionierės, užkrėstos Amerikos protestantų organizuotų stovyklų pavyzdžiu, adaptavo programą šiandienai. Jau ketvirti metai vaikai iš mūsų miesto ir rajono džiugiai priima programoje pateiktas žaismingas užduotis, kurios per Šv. Raštą supažindina juos su Dievu.

Dešimtą ryto surinkusiems vaikučiams pristatomas vienas įvykis iš Dovydo gyvenimo, jį pritaikant nūdienos problematikai: pavyzdžiui, šiandieninis žmogus, kaip kadaise karalius Dovydas, neišvengia pavydo ar nuodėmės. Po vadovų paruošto spektaklio, mažieji stovyklautojai išsiskirstydavo į grupeles aptarti vakarykščios dienos temų ir pasiruošdavo priimti naują informaciją. Piešimo, muzikos, šokių, rankdarbių būreliai, anot s. B. Rollin, yra kitoks būdas pratęsti tai pačiai Dievo meilės minčiai. Saulutė išviliodavo mažuosius į lauką bendrai maldai ir giesmėms. Sesuo Benedikta negalėjo atsistebėti vaikų energija, jie vis prašydavo kartoti giesmes su judesiais, kurias puikiai atsiminė nebe pirmus metus stovyklaujantys kupiškėnai ir greitai įsiminė naujieji jų draugai.

Po pietų pradinėje mokykloje Biblijos stovyklėlė persikeldavo į miestą, ieškoti lobio centrinėje aikštėje ar prie piliakalnio. Vakarop visas būrys linksmai keliaudavo atsigaivinti Kupiškio marių vandenyje.

Vienuolėms B. Rollin ir Danguolei Gervytei talkino per 20 įvairių specialybių studijas pasirinkusių savanorių, tarp kurių buvo trys seminaristai.

——-
Autorius: Gaila Matulytė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video