2024/05/16

Taryba atsisveikino su vyriausiuoju gydytoju

Liepos 27 d. buvo sušauktas neeilinis rajono Tarybos posėdis dėl Kupiškio ligoninės, kurios steigėja yra rajono Savivaldybė, vyriausiojo gydytojo Roberto Lapkos atleidimo iš einamų pareigų.

Jau rašėme, kad R. Lapka laimėjo Panevėžio ligoninės skelbtą konkursą traumatologijos skyriaus vedėjo pareigoms eiti. Iki šių metų liepos 29 d. gydytojui reikėjo apsispręsti, ar jis palieka senąjį postą.

Tarybos posėdyje R.Lapka sakė, jog šis jo žingsnis galbūt buvo netikėtas ir rajono merui, bei prisipažino, kad pavargęs tempti dvigubą pareigų naštą. Dėl to nukenčianti ir administracinio, ir gydomojo darbo kokybė. Norėjęs jau anksčiau atsisakyti vadovo pareigų ir atsidėti vien traumatologijai, bet vaikiška kolektyvo nuostata, kad jis turįs būti vyriausiuoju gydytoju, vis neleidusi galutinai apsispręsti. Ryžtis pakeisti susiklosčiusią situaciją pabandęs, kai gavo pasiūlymą dalyvauti minėtame konkurse.

Gydytojas pabrėžė, jog Kupiškį palikti gaila. Čia prabėgo 25-eri metai. Tačiau išvykstąs netoli. Manąs, jog su kupiškėnais teks pasimatyti ir naujoje darbovietėje, į kurią pagal įstatymą po konkurso jis turįs atvykti ir pradėti eiti pareigas per 14 d., t.y. iki liepos 29 d.

Tarybos narys Valentinas Beinoris teiravosi, ar šis R.Lapkos sprendimas tikrai yra neatšaukiamas.

Gydytojas patvirtino, jog, jokie rajono Savivaldybės tarybos veiksmai nepakeis jo sprendimo. Meras dėl ligoninės šiuo metu padaręs viską, ką galima buvo padaryti. Gydymo įstaigų situacija nepavydėtina visoje Respublikoje. Jau šių metų gruodį turėtų jas užklupti naujųjų įstatymų nuostatos. (Šiuo metu yra rengiami sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo ir Sveikatos įstatymo projektai. Turėtų keistis rajono ligoninių statusas. Dauguma jų gali likti tik slaugos ligoninėmis. – Red. past.).

Meras Leonas Apšega tvirtino, kad su R. Lapka dėl ligoninės reikalų diskutuota ne kartą. Šios gydymo įstaigos kolektyvas atvykdavęs prašyti, jog jis pasiliktų vadovo poste. R. Lapka paklusdavo kolegų valiai. Tačiau dabar jau sąžinė nebeleidžianti žmogaus varžyti.

Meras pabrėžė, jog R. Lapka rajonui yra padaręs daug gero. Džiugu, kad jį kupiškėnams bus ir dabar nesunku pasiekti, pas jį operuotis ir gydytis. Smagu, jog atsisveikinama be nuoskaudų, su abipuse pagarba.

L. Apšega pripažino, jog turės sunkumų parinkdamas naują ligoninės vadovą. Bus skelbiamas konkursas. Šiuo metu jos vairą siūloma laikinai perduoti vyriausiojo gydytojo pavaduotojai Romai Ramanauskienei ir mokėti jai 23 bazinių mėnesinių algų dydžio tarnybinį atlyginimą.

Meras išsakė viltį, kad po gruodžio 31 d. bus kita valdžia. Gal nebus tokios atšiaurios sąlygos sveikatos apsaugai.

Išklausę mero pastabas, vyriausiojo gydytojo pateiktus argumentus, rajono Tarybos nariai palaimino pastarojo atleidimą ir jo pareigas laikinai pavedė eiti R. Ramanauskienei.

V. Beinoris teiravosi, ar galima bus pasikviesti R. Lapką, kaip patyrusį specialistą ir administratorių, į rajono Tarybos komiteto posėdžius svarstant ligoninės, poliklinikos reikalus.

Gydytojas patikino, jog, jei reikės, visuomet padėsiąs.

R. Lapkai įteiktas padėkos raštas už ilgametį rūpinimąsi kupiškėnų sveikata, atsisveikinimo gėlės ir dovana.

Buvęs vyriausiasis gydytojas patvirtino, kad Kupiškį palieka be nuoskaudos, palinkėjo visiems geros sveikatos ir sėkmės.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video