2024/05/16

Karštą dieną visi keliai veda prie vandens

Liepos vidurys – pats vidurvasaris, tačiau poilsiautojų šį sezoną nelepina nei karšta saulė, nei šiltas paplūdimių vanduo. Todėl vos sulaukę šiltesnės dienos į paplūdimius pėstute, dviračiais, automobiliais plūsta saulutės kutenimo, vandens pramogų išsiilgę vasarotojai.

Pasigenda gaivių produktų

Nemažai vandens pramogų mėgėjų susirenka prie Lėvens užtvankos, vadinamos Kupiškio mariomis. Atostogų dienas čia labiausiai mėgsta leisti ir kupiškietės Rugilė Puzelytė bei Rasa Simonavičiūtė. Rasa sako atostogų nuotaikų visai nejaučianti: „Viskas tas pats, tik kad į mokyklą eiti nereikia“. Maudynių sezoną merginos, žadančios tradiciškai, kaip ir kasmet, vykti pailsėti prie jūros, pradėjo tik pirmadienį. Jų nedžiugina prasti orai.

Dėl nekokių orų nuobodžia vasara skundėsi ir ką tik į paplūdimį atėjusios Sandra Vasiliauskaitė, Vilma Stašiūnaitė, Miglė Kručaitė. Merginų kompanija marių paplūdimį renkasi todėl, kad šis joms arčiausiai namų. Vilioja ir erdvus vandens telkinys, prie kurio jos patraukia kone kasdien, sulaukę palankaus oro. Poilsiautojos pastebėjo, kad pliažo ir poilsio zonoje nėra jokios kavinutės ar žmogaus, prekiaujančio gaiviaisiais gėrimais, ledais – karštą vasaros dieną būtinais dalykais. “Gerai būtų ir daugiau persirengimo kabinų – prie jau esančių dviejų dažnai susidaro solidi eilutė laukiančiųjų. Pliaže galėtų būti daugiau smėlio„, – paplūdimio trūkumus vardino didžiąją laisvalaikio dalį čia praleidžiančios merginos.

Antrą sezoną gelbėtoju dirbantis Darius Kavaliauskas neslepia džiaugsmo, kad kol kas marių vanduo netapo skaudžių nelaimių priežastimi. Daugiausia susirenka jaunimas, toli niekas nenuplaukia. Kai beveik kasdien lyja, nedaug kas ir ryžtasi maudytis – žaidžia krepšinį, šnekučiuojasi. Paplūdimio “sargas„ budi tik nuo 11 iki 20 valandos, tad tamsiuoju paros metu pagalbos tikėtis neverta.

Besimaudantieji Lėvens tvenkinyje ir Pyragių ežere mėgaujasi ne tik tvarkinga aplinka, bet ir švariu vandeniu. Pasak Panevėžio sveikatos visuomenės centro Kupiškio filialo higienos eksperto padėjėjos Jūratės Vilimaitės, kas dvi savaitės šiose maudyklose atliekami vandens mikrobiologinių ir cheminių rodiklių tyrimai. Paskutinių, liepos 13 d. tyrimų duomenimis kontroliuojamų paplūdimių vanduo atitiko HN 92:1999 reikalavimus.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video