2024/05/16

Akcentavo grūdų kokybę

Respublikinėje mokslinėje taikomojoje lauko dienoje, praėjusią savaitę įvykusioje Radviliškio rajono ŽŪB “Sidabravas„, dalyvavo per trisdešimt ūkininkų ir iš mūsų rajono.

Šio žemės ūkio darbuotojų labai kvalifikuoto mokymo rengėjo UAB “Linas ir viza„ vadybininkė-konsultantė Danguolė Butėnienė, dirbanti Kupiškyje sakė, jog žemdirbiai išgirdo daug svarbių patarimų, kuriais būtina pasinaudoti nedelsiant.

Antai mokslininkas Vytautas Liakas, pabrėžęs, kad šalies laukuose šiemet bręsta rekordinis derlius, atkreipė dėmesį į tai, jog karbamidu dar galima įtakoti kviečių ir vasarinių rapsų grūdų kokybės. Ūkininkams perteiktos labiausiai pasiteisinusios kviečių, žieminių rapsų, salyklinių miežių auginimo technologijos, atkreiptas dėmesys į tai, kiek derlių lemia subalansuotas tręšimas, laiku ir kokybiškai atliekama pasėlių priežiūra. Čia pat buvo įvertinta, kaip “Sidabravo„ bendrovės pasirengta javapjūtei ir jos kombainininkai palydėti į laukus. Ta dingstimi mokslininkas akcentavo, jog dvi savaites vėluodami pjūtį, javų augintojai iš hektaro netenka 1-1,5 tonos grūdų.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video