2024/05/16

Lietuvos jaunimo dienos “Negaliu tylėti„ Šiauliuose

Liepos 24 – 25 dienomis Šiaulių miestas sukvies didelį būrį jaunų žmonių į trečiąkart organizuojamas Lietuvos jaunimo dienas (LJD), šiemet pavadintas “Negaliu tylėti„. Krikščioniškajam jaunimui skirtą renginį organizuoja Jaunimo pastoracijos taryba prie Lietuvos Vyskupų Konferencijos kartu su Šiaulių vyskupijos jaunimo centru.

Norintys dalyvauti 15-35 m. jaunuoliai iki pat renginio išvakarių gali registruotis savo vyskupijų jaunimo centruose (Panevėžio: tel. 45507794). Dalyvio mokesčiu (5 Lt) ir transportavimo išlaidomis pasirūpina patys vykstantieji. Maitinimą ir pastogę suteiks organizatoriai. Anot LJD atstovo spaudai vienuolio pranciškono Juozo Dapšausko, šiame pagrindiniame metų renginyje tikimasi sulaukti iki 5000 jaunų žmonių iš visų Lietuvos parapijų, katalikiškų jaunimo organizacijų, judėjimų, vienuolijų. Viliamasi, kad ši jaunimo šventė sudomins moksleivius, studentus, taip pat ir dirbantį jaunimą.

Rengėjai siūlo įdomią ir prasmingą programą. Liepos 24 d., šeštadienį, daugiau dėmesio bus skiriama bendravimui ir turiningoms pramogoms. Po rytinio šventės atidarymo ir pietų 14 val. 30 min. prasidės jaunimo festivalis, teminiai užsiėmimai Centriniame parke bei visame Šiaulių mieste. Vakarop vyks šlovinimas bei susitaikymo pamaldos, o po vakarienės jaunimą sukvies Lietuvos popmuzikantų bei krikščioniškosios muzikos atlikėjų koncertas.

Kitą dieną organizuojama piligriminė kelionė į Kryžių kalną. Po pietų ten bus aukojamos šv. Mišios.

Jaunimo pastoracinės tarybos prie Lietuvos Vyskupų Konferencijos narys Kupiškio vikaras Gediminas Jankūnas yra atsakingas už Panevėžio vyskupijos jaunuosius krikščionis ir, drauge su jaunimo centro administratoriumi Alvydu Švelne bei keletu dvasininkijos atstovų tądien lydės traukiniu iš Rokiškio per Kupiškį ir Panevėžį keliaujančius apie 400 Lietuvos jaunimo dienų dalyvių.

Tokie renginiai padeda jaunimui atrasti sau artimą ir patrauklią Bažnyčią, kuri yra šiuolaikiška ir šiandieniniame gyvenime pasireiškia naujomis formomis. Pavadinimas “Negaliu tylėti„ byloja apie amžinąsias krikščionybės ir bendražmogiškas vertybes, norą pasidalinti su kitais savo pamąstymais bei patirtimi, galimybę užmegzti naujų pažinčių. Šiandienine kalba ir jaunimui pritaikyta programa siekiama ieškoti atsakymų į jiems rūpimus klausimus, raginama nepasiduoti masinei kultūrai ir savo gyvenimu skelbti tikrąją meilę, laisvę ir džiaugsmą.

Išsamesnė informacija – interneto puslapyje: http://ljd2004.lcn.lt .

——-
Autorius: Gaila Matulytė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video