2024/05/19

Išleistuvių valso sūkury

Šeštadienio popietę Kupiškio gatvės pasipuošė elegantiškomis suknelėmis vilkinčiomis merginomis ir kostiumuotais vaikinais. Apie 200 abiturientų iš miesto ir miestelių traukė atsiimti brandos atestatų ir šventės šurmuly sušokti išleistuvių valso.

Su Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija šiemet atsisveikino 97 šešiasdešimt penktos laidos gimnazistai ir 20 vakarinės pamaininės mokyklos moksleivių, iš kurių 94-iems įteikti brandos atestatai. Iškilmingą jų teikimo ceremoniją Kultūros centro salėje pradėjo sportinių šokių kolektyvas “Orinox„, kurį scenoje netruko pakeisti gimnazijos vadovybė, mokytojai, abiturientų auklėtojos, svečiai. “Šios laidos moksleiviai savarankišką gyvenimą pradeda ypatingu Lietuvai laikotarpiu, kuomet šalies saugumą užtikrina tarptautinės organizacijos,„ – įžanginiame žodyje kalbėjo gimnazijos direktorė Laima Gudaitė, sveikindama sausakimšoje salėje susirinkusius abiturientus bei jų tėvelius. Pavaduotoja Alma Vilčinskienė suskubo pranešti džiugias žinias: aštuonetas gimnazistų mokslus baigė su pagyrimu, o Veronika Urbonaitė, už du egzaminus gavusi po 100 balų, drauge su kitais 146 Lietuvos abiturientais buvo pagerbta premjero Algirdo Brazausko vardine dovana – laikrodžiu.

Povilo Matulionio vidurinės mokyklos aktų salė taip pat vos talpino didelį būrį abiturientų, jų tėvelių ir draugų. Į bendrą židinį mokyklą paliekantys jaunuoliai sunešė auklėtojų uždegtas žvakeles, – šviesos, vieningumo ir atsisveikinimo liūdesio simbolį. Visi XVII laidos abiturientai sėkmingai išlaikė egzaminus. 91 dvyliktokui įteiktas užtarnautas brandos atestatas.

Po šv. Mišių šventės dalyviai ir svečiai paskutiniam moksleiviškam pabuvimui kartu skirstėsi į pokylių sales, kur jų laukė kavinės “Pasimatymas„ paruošti vaišių stalai. Gimnazistai ir jų artimieji rinkosi Kultūros centro vitražų salėje prie švediško retro stiliaus stalo, o matulioniečiai linksminosi savo mokyklos salėje. Skambanti gyva muzika ir smagi šventinė programa pabandė šalin nuvyti graudulį ir nerimą.

——-
Autorius: Gaila Matulytė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video