2024/05/19

Kuo piktinasi miestelėnai?

Siūlo tvarkyti atidžiau

Visai neseniai baigti šaligatvio pačiame Kupiškio centre, taip pat Povilo Matulionio gatvėje tvarkymo darbai, o miestelėnai ir vėl randa dėl ko priekaištauti rajono Savivaldybei. Tačiau ne jai, o pirmiausia redakcijai buvo pasiųstas reiklaus žmogaus telefoninis signalas: kodėl ne viskas padaroma iki galo? Antai šaligatvis ties Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikšte trinkelėmis išgrįstas, o laiptai į aikštę taip ir liko nudaužytais pakraščiais. Tvarką mėgstantis gyventojas viliasi, jog netrukus čia pasirodys kita darbininkų brigada ir vaizdą gadinančias plokštes pakeis naujomis. Pašnekovas net pasišaipė: “Juk dabar kas žingsnis turi būti naujas darbų projektas ir konkursą laimėjęs jo vykdytojas. Iš karto viską padaryti, matyt, Europos Sąjunga draudžia…„

Pasigenda gatvių pavadinimų

O štai Vytautas Balčiūnas laiške redakcijai remia prie sienos patį merą Leoną Apšegą ir įpareigoja jį per spaudą atsakyti miesto gyventojams ir jo svečiams, kodėl nėra tvarkos su gatvių pavadinimų užrašais. Tokie dalykai, jo tvirtinimu, klaidina žmones, kuriems reikia pataikyti į Panevėžio ir Račiupėnų gatves. Piktina jį, kad kai kuriose lentelėse Šimonio gatvės pavadinimas nepilnas, be įžymaus kraštiečio vardo “Kazys„ ar bent jo inicialo. Laiško autorius kai kam atrodysiančius nereikšmingus trūkumus sieja su pasirengimu Kupiškio 475-ųjų metinių šventei, kurios metu, jo žiniomis, vyks ir apskrities meno kolektyvų renginys. V. Balčiūnas prisipažįsta, kad jį glumina tarsi didelės pastangos tvarkyti miesto centrą, tačiau viskas sukasi vien Gedimino gatvėje, o keliasdešimt žingsnių į šalį pokyčių esą nedaug ir prikiša apleistą B. Žekonio gatvėlės pradžią, nors jau prieš keletą metų rajono vadovų susitikimuose su gyventojais buvo tvirtinama, kad ir jai atėjusi eilė. Žinoma, gatvės rekonstrukcijos darbams reikia kelių dešimčių tūkstančių litų, o tokios paskirties išlaidos labai ribotos, Savivaldybės darbuotojų tvirtinimu, vos priartėjančios iki pusės milijono litų. Tačiau miesto geru vardu besirūpinančiam V. Balčiūnui nesuprantama, kodėl pamirštami ir pigesni darbai, pavyzdžiui, nesiimama sutvarkyti gatvių pavadinimų lentelių.

Svečias iš Kėdainių nežinojo, kur esąs

Akivaizdžiausias to nevalyvumo pavyzdys, pasak jo, – pačiame miesto centre. Korespondentė, išėjusi patikrinti, ar laiško autorius nesutirština spalvų, susidūrė, kaip sakoma, su realybe. Ties tos gatvės be pavadinimo kampu kiek sutrikęs į visas puses žvalgėsi vaikinukas. Tačiau aš pirma kreipiausi į jį paramos: ar nežinąs, kokia čia gatvė. “Be pavadinimo„, – atsakė Mantas iš Kėdainių ir savo ruožtu paklausė, ar jis esąs ties Pajarskio gatvės kampu, prie kurio jam laukti mobiliuoju telefonu nurodė pusbrolis. Aš – vietinė, todėl ir galėjau jį padrąsinti, kad esame P. Pajarskio gatvės pradžioje. O kada ir kur dingo gatvės pavadinimo lentelė, ir kad ji vėl bus pritvirtinta, tik… vėjas pasakys.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video