2024/05/16

Šv. Jono atlaidai dovanojo tyrumo pojūtį

Triukšmingų Joninių švenčių maratoną praskaidrino į atlaidus pakvietę Palėvenės Šv. Dominyko bažnyčios varpai. Jau vos nepatikėjome, kad žmonėms sukurti pakilią nuotaiką užtenka kelių alaus bokalų, rusiškos muzikos, “pagardintos„ kolonėlių traškesiu, prie bedvasio piliakalnio ar snaudžiančio dvaro sutiktų keleto senų pažįstamų, spoksojimo į neišvaizdžią sceną, iš ten užlipančių atlikėjų tikintis stebuklo. Štai visa šventė. Kaskart tokia pat, tik keletą kilometrų pasislenkanti į rytus ar vakarus, pakeičianti pavadinimą ir susirenkančiųjų skaičių.

Dėkui Dievui, ne visiems to pakanka. Siela ieško atgaivos, tikrumo, gilesnių potyrių.

Nemažas būrys Palėvenės parapijiečių bei jų svečių birželio 27 d. sugužėjo į bažnytėlę ne vien įprastam sekmadienio šventimui. Per šv. Jono, bažnyčios globėjo, atlaidus 26 vaikai pirmą kartą priėmė šv. Komuniją. Sakydamas pamokslą, vikaras Gediminas Jankūnas vylėsi, kad mažieji, tądien priėmę Jėzų į savo širdeles, neužmirš ateiti ir antrosios, trečiosios Komunijos, taps sąmoningais katalikais. “Dievas ieško ir randa mus, – kalbėjo vikaras. Šiandien Jis susirado jus ir per Švč. Sakramentą ateis į kiekvieno iš jūsų širdį.„

Po šv. Mišių iškilmingais akordais nuaidėjo Dalios Bartininkienės vadovaujamo Rokiškio muzikos mokyklos smuikininkų ansamblio atliekamos melodijos, tapusios puikia dovana sekmadienį varduves šventusiems dekanui Vladui Rabašauskui bei vikarui Gediminui. Pastarąjį dvasiškį nuoširdžiai sveikino ir Kupiškio tikintieji.

——-
Autorius: Gaila Matulytė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video