2024/05/08

Finansavimo nesulaukė dvylika vasaros poilsio projektų

Aktualiausias klausimas prasidedant vasarai – moksleivių poilsis. Šiais metais vaikų vasaros poilsiui organizuoti rajono mokyklos pateikė 58 projektus, kuriems įgyvendinti prašė 148 tūkstančių 354 litų. Iš pristatytų programų sprendžiama, kad atostogas organizuotai praleis 1957 vaikai.

Švietimo ir mokslo ministerija šiam tikslui skyrė 22 tūkstančius litų, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija socialiai remtiniems vaikams maitinti – 15 tūkstančių 200 litų. Iš rajono biudžeto vaikų vasaros poilsiui organizuoti Savivaldybė pridėjo dar 16 tūkstančių litų. Nors ir susidarė nemaža suma, tačiau projektų kūrėjų lūkesčiai nuo galimybių juos vykdyti skyrėsi. Pasak Savivaldybės administracijos Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojo Vytauto Knizikevičiaus, koordinuojančio mokinių vasaros projektų rengimą ir atranką, buvo pateikta ir tokių programų, pagal kurias tolimesnei 2-3 dienų išvykai prašyta 4 tūkstančių litų. Komisijai nusprendus lėšas panaudoti efektyviau, joms finansavimas nebuvo suteiktas.

V. Knizikevičius sakė, kad vertinant pateiktus projektus pirmiausia buvo atsižvelgta į programas, kurios mažiausiomis sąnaudomis užims kuo daugiau vaikų. Iš tokių V. Knizikevičius paminėjo Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus projektą “Ichtiandras„. Į dešimties dienų sporto programąčia numatoma įtraukti 40 socialiai remtinų vaikų, teikti jiems pažintinę ir ugdomąją naudą.

Skirstant lėšas pirmiausia atsižvelgta į tęstines, kelerius metus vykdomas programas. 1510 Lt gavo tokia veikla užsiimanti Kristaus Žengimo į dangų parapija. Kadangi šie metai olimpiniai, didesnio dėmesio sulaukė sportiniai projektai. Praktiškai nėra programų, turinčių papildomą finansavimo šaltinį.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video