2024/04/29

Mariui Ispanija – lyg antroji gimtinė

Nuolat skubantis kupiškėnas gimnazistas Marius Praniauskas sutiko paskirti valandėlę pokalbiui apie savo aistrą ispaniškajai kultūrai. Prieš beveik dvejus metus įkurto įžymiosios dainininkės Natalijos Oreiro fanų klubo prezidentas pabandė prisiminti, kur yra jo veiklos užuomazgos.

Dar 2000 metais, būdamas keturiolikos, vaikinas sužinojo apie galimybę išvykti į Ispaniją. Viename knygyne atsitiktinai surado ispanų kalbos vadovėlį ir nusprendė: kodėl gi jos neišmokus? Tuo metu ypatingo užsidegimo nepajutęs, savarankiškas studijas tęsė tik todėl, kad jau buvo pradėjęs.

Tačiau sausų gramatikos taisyklių Mariui neužteko. Per internetą vaikinas pabandė bendrauti su ta kalba kalbančiais žmonėmis. Pamažu draugų ir bičiulių gretos didėjo, kalbos mokėjimas suteikė galimybę diskutuoti vis įvairesnėmis temomis. “Ar yra garsios Lotynų Amerikos dainininkės ir aktorės Natalijos Oreiro fanklubas tavo šalyje?” – pasiteiravo Mariaus draugai užsieniečiai, geri pačios Natalijos pažįstami. Ši puiki mintis atvėrė vaikinui galimybę užpildyti niekieno neužimtą erdvę: įveikęs daugybę organizacinių rūpesčių, padedamas bendraminčių, Marius įsteigė Kupiškyje pirmąjį žvaigždės gerbėjų klubą ir tapo jos prezidentu.

——-
Autorius: Gaila Matulytė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video