2024/05/08

Atrankos komisija domėjosi šauktinių šiandiena

Kupiškio rajono šauktinių atrankos komisija, vadovaujama mero pavaduotojo Jono Jaručio, gegužės 5 d. išsiruošė į Panevėžį, norėdama iš arčiau susipažinti, kur tikrinamas mūsų rajone atrinktų jaunuolių pasirengimas karinei tarnybai, pažiūrėti, kokias sąlygas ir galimybes suteikia Karaliaus Mindaugo motorizuotasis pėstininkų batalionas (MPB), taip pat susitikti su ten tarnaujančiais mūsų krašto jaunuoliais.

Pasak kupiškėnų delegaciją priėmusio Karo prievolės centro viršininko kapitono Petro Vaičikonio, Panevėžyje toks centras įkurtas 2002 m. liepą. Įstaiga perėmė iki šiol KASP vykdytą šauktinių atranką ir šiuo metu apima Šiaulių, Panevėžio bei Utenos apskrityse esančių 17 teritorinių skyrių.

Kaip teigė P. Vaičikonis, Kupiškyje juntami pokyčiai, susiję su vadovų kaita. Teritorinio Kupiškio skyriaus viršininku nuo šių metų vasario mėn. paskirtas kapitonas Jonas Nedveckas Tikimasi, jog vadovas patenkins Karo prievolės centro keliamus reikalavimus, nes vasario mėn. iš Kupiškio rajono buvo paskirta ir į Ruklos mokomąjį pulką pristatyta ne dešimt, kaip to reikalauja vykdomas planas, bet aštuoni šauktiniai. Gegužės mėnesį planuojama padengti trūkumą. J. Nedveckas išreiškė susirūpinimą, jog šiuo metu mokyklose nebedėstomas karinis rengimas. Jo nuomone, ateityje moksleivių atstovai galėtų apsilankyti kariniuose daliniuose ir bendraklasiams pateikti daugiau subjektyvios informacijos apie karinę tarnybą.

Kiekvieną dieną šiame centre prie gydytojų kabinetų būriuojasi jaunuoliai. Iš kitų miestų skyrių jie atvežami organizuotai. Sužinoję apie tinkamumą tarnybai, gauna paskyrimą į karinį dalinį.

——-
Autorius: Gaila Matulytė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video