2024/06/23

Gaila Matulytė

Balandžio 29 d. popietę Kupiškio rotariečiai susirinko “Merkurijaus„ kavinėje pasidžiaugti mūsų krašte pradedama nauja veiklos sritimi – stipendijos mokėjimo studentui projektu. Klubo prezidentė Vilma Mažeikienė papasakojo apie kolegų danų skiriamą 600 Danijos kronų mėnesinę stipendiją vieneriems studijų metams gabiam Lietuvos studentui, kuriam ypač reikalinga ši parama. Šiemet tokia galimybė atkeliavo į Kupiškio rajono mokyklas, kuo labai džiaugėsi atsakingas už kandidatų parinkimą Lietuvoje ir įpareigotas įteikti stipendiją svečias iš Kelmės Adolfas Sutkus. Programos koordinatorius akcentavo, jog didiesiems miestams ir taip netrūksta investicijų, studentų rėmimo fondų, o talentingam jaunimui iš provincijos mokslo aukštumos ne visada lengvai pasiekiamos.

Pretenduojantys į šią stipendiją turėjo pateikti socialinę padėtį bei studijų rezultatus atspindinčius dokumentus. Tai išties nėra griežti reikalavimai, netgi nebūtina baigus studijas sugrįžti darbuotis į Kupiškį. Atrankoje aktyviausiai dalyvavo Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija, kurią ir baigė paskirtą stipendiją gavęs, dabar jau antrakursis Vilniaus dailės akademijoje skulptūros studijas pasirinkęs Mindaugas Kibilda. Studentas, jaučiąs didelį potraukį medžio dirbiniams, su kurso draugais eksponavo savo kūrinius “Amatų gildijos„ galerijoje. Klubo prezidentas iš Danijos savo laiške išreiškė viltį palaikyti ryšius su remiamu studentu, domėtis, kaip jam sekasi, prireikus pasiūlyti pagalbą.

Tai jau devynioliktoji danų Rotary klubo stipendija. Iš viso Lietuvoje veikia 33 klubai, taigi dar beveik pusė jų tikisi užsieniečių paramos vienam iš savo krašto studentų.

Susibūrime taip pat dalyvavo Kelmės “Rotary„ klubo nariai: rajoninio laikraščio “Bičiulis„ skyriaus vedėjas Alvydas Geštautas bei Kelmės rajono tarybos narė Alma Monkauskaitė. Svečiai ne tik pasveikino gabų jaunuolį, bet ir pristatė savo klubo veiklą, vykdomus projektus bei siekius.

——-
Autorius: Jei kam sunku kely – padėt turi

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video