2024/05/16

Pažintis su užsienio krepšiniu

Nors laimėjo tik vienerias rungtynes iš šešerių, patenkinti iš Švedijos sugrįžo Kupiškio sporto mokyklos krepšininkai. Kaip jau esam informavę, jie drauge su Panevėžio miesto mergaičių komanda Lietuvai atstovavo čia startavusiame 2004-2005 metų “Šiaurės-Baltijos„ taurės krepšinio turnyre. Globojami komandos vadovo, rajono Savivaldybės vicemero Jono Jaručio ir trenerio Alvydo Puzelio, jaunieji kupiškėnai svečioje šalyje viešėjo tris dienas. Už varžovus abiejų mūsų ekipų žaidėjai buvo metais jaunesni, nusileido jiems ūgiu, kovos įkarštyje pristigo psichologinės savitvardos, sėkmės. Šie dėmenys, pasak A. Puzelio, ir buvo tomis užtvaromis, kurios neleido pakilti aukščiau. Pralaimėti teko lygiose dvikovose.

Šešiolikmečių krepšininkų turnyre Jončiopingo mieste jaunesni mūsiškiai 31:34 (žaista keturis kėlinukus po septynias minutes) nesėkmę patyrė susitikime su Suomijos Salo miesto sporto mokyklos penketuku, 38:45 pasiduoti turėjo Estijos Rakverė ir 41:57 – šeimininkų ekipoms. Su pirmosiomis dviem komandomis pusę rungtynių pirmavo, bet įgyto nedidelio pranašumo neišlaikė.

Metais vyresnių krepšinio mėgėjų varžybose aikštę 31:37 ir 47:55 nugalėtiems reikėjo palikti po mačų su vietos krepšininkais bei estais ir 56:41 pavyko įveikti suomius. Šioje amžiaus grupėje Kupiškio jaunimas užėmė trečią vietą ir pelnė diplomą. Turnyrų laimėtojomis tapo Švedijos ir Estijos ekipos.

Kaip teigė A. Puzelis, 1990 m. gimusių mūsų berniukų komandos varikliu buvo Valdas Šablevičius, o metais vyresnių penketuką į pergalę, ypač susitikime su Suomija, atkakliausiai vedė Justinas Jarutis.

Antrojo turo varžybos numatytos rugsėjo mėnesį Suomijoje, paskui bus žaidžiama Lietuvoje, o turnyras finišuos Estijoje.

Viešnagės metu kupiškėnai turėjo galimybę paekskursuoti ne tik po Jončiopingą, bet ir Stoholmą, vakarais visos komandos rengė bendras koncertines programas, linksminosi diskotekose, užmezgė daug naujų pažinčių

.

——-
Autorius: Algirdas PETRULIS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video