2024/05/16

Šventėme gerumo ir meilės pergalę

Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija praėjusio penktadienio popietę atvėrė duris dideliam būriui svečių, kuriuos čia atvedė bendras troškimas – išreikšti pagarbą bei dėkingumą mylimai mokytojai, Kupiškio krašto garbės pilietei Felicijai Jakutytei, švenčiančiai garbingą 90 metų jubiliejų.

Renginį vedusi gimnazijos direktorė Laima Gudaitė įžanginiame žodyje pasveikino atvykusius ir ypatingą viešnią – legenda tapusią mokytoją, kurią prilygino XIX a. švietėjoms Šatrijos Raganai, Gabrielei Petkevičaitei-Bitei. Buvo akcentuojama namų simbolika – jaukumo, kūrybingumo erdvė. Mokytojai F.Jakutytei tai – ir gimtinė, ir mokykla, ir scena.

Mokytojos įkurta ir tradicijas tęsiantis teatras parodė Vilijos Morkūnaitės režisuotą spektaklį pagal jubiliatės išleistą knygą “Prisiminimai apie Kupiškio kraštą ir jo žmones„.

Po teatralizuotos mokyklinių metų apžvalgos, gimnazijos direktorė priminė mokytojos biografijos faktus pasidžiaugdama, kad trisdešimt trejus metus Kupiškio mokykla F.Jakutytei taip pat asocijavosi su namų sąvoka.

Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos bendruomenė, sveikindama jubiliejaus proga, padovanojo sukaktuvininkei puošnią kėdę, papildysiančią namų jaukumą, namų, kuriuose visada laukia, iš kurių sklinda šiluma ir šviesa.

Nuoširdžius sveikinimo žodžius tarė auklėtiniai – XIII laida, vadinantys save kopanija, nepaisant retėjančių gretų jau 19 kartą sugrįžtantys į Kupiškį; XXXVI laida – pgrandukai, – taip pat kolegės, kaimynės, bičiuliai.

Per 57 pedagoginio darbo metus F.Jakutytė darbavosi ir kitose rajono mokyklose, tad padėkoti už gerumą, meilę, rodytą pavyzdį bei palinkėti sveikatos atvyko Šimonių pagrindinėsmokyklos direktorė ir pedagogai. Povilo Matulionio vidurinės mokyklos lituanistės numezgė skarą, linkėdamos šilumos ir jaukumo. Už mokytojos parašytą atsiminimų knygą dėkojo ir dažnais apsilankymais šioje įstaigoje džiaugėsi Kupiškio Viešosios bibliotekos darbuotojos.

Kultūros ir šietimo skyriaus atstovai taip pat negailėjo šiltų sveikinimo žodžių, išreiškė dėkingumą už parašytą prisiminimų ir vis dar prasmingai rašomą Gyvenimo knygą, o Kupiškio rajono Leonas Apšega mūsų krašto garbės pilietę įvardijo kaip išminties, gerumo, dvasinės ir fizinės stiprybės etaloną, į kurį kiekvienam iš mūsų reikėtų lygiuotis.

Dėkodama susirinkusiems mokytojams, mokiniams, draugams, visiems, prisidėjusiems prie jubiliejinio renginio, mokytoja Felicija Jakutytė džiaugėsi, kad “turbūt nėra šiame krašte turtingesnio ir laimingesnio žmogaus„, nes mokinių bei kolegų meilė ir parama ją palaikė visą gyvenimą ir leido sulaukti šios gražios šventės.

——-
Autorius: Gaila Matulytė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video