2024/05/16

Rajono Taryboje nauji veidai

Po Konstitucinio teismo išaiškinimo, kad savivaldybių ir joms pavaldžių įmonių, įstaigų vadovai negali būti tarybų nariai pokyčių sulaukė ir mūsų rajono Taryba.
Dėl šios priežasties Kultūros centro vadovas Rapolas Lukoševičius savo noru Vyriausiajai rinkimų komisijai parašė prašymą atleisti jį iš Tarybos narių. Pagal socialdemokratų partijos sąrašą eilės tvarka į šią vietą pretendavo Šepetos pagrindinės mokyklos direktorė Vanda Vanagienė, tačiau pagal užimamas pareigas ji taip pat negali būti Tarybos narė. Tad socialdemokratų vieta atiteko Vaitiekui Gaidukevičiui.
Tėvynės sąjungos atstovė rajono Taryboje Dovilė Kulbokienė buvo atstatydinta Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimu, kadangi jos buvimas Taryboje nesiderina su einamomis Kupiškio rajono pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorės pareigomis. Jos vietą užims Dalius Jankauskas.
Pasak Kanceliarijos skyriaus vedėjos Snieguolės Buzienės, Kupiškio ligoninės vyr. gydytojas Robertas Lapka taip pat jau Vyriausiajai rinkimų komisijai pareiškė, kad savo noru atsisako tarybos nario mandato. Šios komisijos sprendimo tikimasi sulaukti artimiausiomis dienomis. Eiliškumo tvarka jo vietą turėtų užimti Audronijus Zulonas, išrinktas pagal Centro sąjungos sąrašą, bet jis kaip seniūnas, taip pat negali tapti Tarybos nariu. Kita kandidatūra būtų Zinos Odinienės. Kaip apsispręs šie politikai, paaiškės artimiausiu metu.
Albertas Audickas, nors ir vadovauja UAB “Kupiškio butų ūkis ir vandentiekis„ savo vietą rajono Taryboje išsaugos. Kaip paaiškino S. Buzienė, jis nėra Savivaldybės uždarųjų akcinių bendrovių valdybos, kuri atskaitinga rajono Tarybai, narys. Tokiu atveju jis nepraranda savojo mandato. Tokį šios situacijos paaiškinimą pateikė Vyriausioji rinkimų komisija.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video