2024/05/04

Pardavinėjo metų senumo faršą

Žmonės įspėjami ar baudžiami piniginėmis baudomis, bet nei palaidų šunų, nei pasenusių maisto produktų parduotuvėse nemažėja. Kai kas kaimyniškus santykius įsigudrina spręsti ir drabstydamas fekalijas.
Kovo 17 d. įvykusiame rajono administracinės komisijos posėdyje, kuriam pirmininkavo mero pavaduotojas Jonas Jarutis, daugiausia aiškintasi su šunų savininkais dėl jų augintinių priežiūros.
Kupiškio Vytauto g. gyventojas Jonas Daunoravičius, kurio pitbulis – agresyvių šunų grupei priskiriamas šuo, šių metų sausio30 d. įkando pradinukei M.L. į ranką, komisijos posėdyje nepasirodė. Mergaitė nukentėjo dėl to, kad vyriškis keturkojį vedžiojo be antsnukio.
J. Daunoravičiui skirta 200 Lt bauda.
Tokios pat baudos neišvengė ir Asta Melnikienė. Jos kambarinis šunelis praėjusių metų lapkričio mėnesį Kupiškyje K. Šimonio g. vieno daugiabučio laiptinėje apkandžiojo pro šalį ėjusias dvi vienuolikos metų mergaites. Vienai iš jų buvo grybštelta į koją du kartus, o kitai – kartą.
A. Melnikienė paaiškino, kad pati šio incidento nematė. Jos šuo netyčia išbėgo pro duris, kai sūnus jas atvėrė atėjusiam svečiui.
Vienos iš nukentėjusių mergaičių motina pareiškė, kad šuns savininkei dėl šio įvykio pretenzijų neturinti.
A.Melnikienė sakė, kad laiptinės gyventojų sutikimo laikyti šunį neturinti. To niekas iš jos kaip ir iš kitų nereikalavo. A. Melnikienei skirta 200 Lt bauda.
Paprūdžių kaimo gyventoja Birutė Makasejevienė komisiją norėjo įtikinti, kad jos koli veislės šuo gulėjo namuose po stalu, kai užėjo apylinkės policijos inspektorius. Tačiau administracinės teisės pažeidimo protokole užfiksuota, jog jis lakstė palaidas po kaimą. Keturkojo šeimininkė teigė, kad jis niekam nieko nedaro, yra senas, o ką ten surašęs pareigūnas protokole, ji neskaičiusi pasirašė. Nesigailinčiai ir savo kaltės nepripažįstančiai moteriškei skirta minimali 20 Lt bauda. Išgirdusi tokį administracinės komisijos sprendimą ji pareiškė: „Porą savaičių nevalgysiu – sumokėsiu.„
Baudos po 20 Lt skirtos ir tiems savo šunų neprižiūrintiems piliečiams, kurie dėl neaiškių priežasčių nesiteikė atvykti į posėdį. Tai Juanai Šešelgienei iš Jurėniškio kaimo, Danutei Andrulienei iš Laičių kaimo bei Biliūnuose gyvenantiems Arūnui Augustinui ir Vasilijui Babachinui.
Šįkart už gyvūnų laikymo taisyklių pažeidimą įspėti antrojo Puponių kaimo gyventoja Vitalija Einorienė, iš Biliūnų kaimo Danguolė Jonušienė, Elena Bandūrienė, skapiškėnai Algimantas Baltrūnas, Alfonsas Aukštikalnis, Algis Jankevičius, Vida Petuchova, Birutė Štitilienė, iš Paprūdžių kaimo Irena Užusienienė, Aldona Masilionienė ir Balys Stasys Kisielius, rudiliečiai Rolandas Matulis ir Klemensas Šeibokas, iš Kreipšių kaimo Lionė Simėnienė, puponietės Vaiva Latožienė ir Audronė Janušonienė.
Visiems šunų savininkams priminta, kad vienerių metų laikotarpiu antrą kartą gavus nusiskundimų dėl lakstančių palaidų jų šunų, baudos jau gali siekti nuo 200 iki 600 litų su gyvūno konfiskavimu arba be jo…
Jau treji metai nesiliauja konfliktai Kupiškyje Gedimino g. 53-ojo namo pirmojoje laiptinėje. Jų epicentre – šio namo gyventoja Benedikta Matulienė. Šįkart moters kaimynai kreipėsi dėl jos po laiptais iš pirmojo į antrąjį aukštą išpiltų fekalijų.
B. Matulienė aiškino, kad nuo 2003 m. lapkričio mėnesio kažkas kartą ar kelis kartus per mėnesį iš po nakties laiptinėje prie jos durų nusilengvinęs palieka išmatų krūvelę. Jai jas nusibodę valyti, tai ėmusi ir nustūmusi antrojo aukšto link. Be to, negalėjusi kitaip kojos iš savo buto iškelti. Policija nenustatė, kas taip elgiasi. Prašiusi komunalininkų įrengti laiptinės durų užraktą. Tačiau, kad ji būtų rakinama, nesutiko kai kurie kaimynai. Ji aplinkiniams tikrai nieko blogo nedaranti. Kodėl kaimynai ją skundžia, neišmananti. Prie jų vaikų nepriekabiaujanti ir jų neužgauliojanti. Nesakiusi, jog išmatas drėbė ir drėbs.
B. Matulienei komisija visgi skyrė 100 Lt baudą, kadangi moteriškė ir pati neneigė, kad nustūmė tas išmatas nuo savo durų, kurios aptaškė kaimynų duris ir pasklido po laiptinę.
Antrą kartą už panašų nusižengimą galima užsidirbti baudą nuo 500 iki 2000 litų.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video