2024/05/04

Žagintojas sulaukė atpildo

Praėjusių metų gegužės 27-osios naktį dvidešimtmetė alizavietė išgyveno tikro siaubo ir kančios akimirkas. Apie pusę antros, kai mergina jau miegojo, girtas 39-erių metų to paties kaimo gyventojas Virgaudas Kryževičius atplėšęs jos namo duris, kuriomis nebuvo naudojamasi, įsibrovė į merginos kambarį. Apsvaigusio vyriškio galvoje sukosi tik vienintelė mintis – pasimylėti. Matyt, ne atsitiktinai savo auka jis pasirinko šių namų gyventoją. V. Kryževičius gerai žinojo, kad mergina gyvena viena, kad jos motina yra išvykusi dirbti į Vokietiją.
Tačiau vyrukui ne viskas ėjosi kaip sviestu patepta. Netikėtai prižadinta mergina jam pasipreišino. Jėga jos neįveikęs į darbą paleido kumščius. Tik smogus ranka į veidą, smurtautojui pavyko užlaužti savo aukai rankas, nublokšti ją ant lovos ir uždėjus pagalvę ant galvos išžaginti. Patenkinęs savo aistrą V.Kryževičius išėjo.
Nukentėjusioji bandė tuojau pat prisiskambinti policijai. Tačiau ją vis sujungdavo su kaimyninio Biržų rajono policijos komisariato budėtojų dalimi. Šoką patyrusi mergina nebeturėjo jėgų aiškinti, kad jai reikia prisiskambinti Kupiškio rajono teisėtvarkos pareigūnams.
Vėliau mergina apie nakties košmarą pasipasakojo V. Kryževičiaus sūnui. Šis apie tėvo poelgį pasakė motinai. Tuomet apie savo vyro nakties žygį policijai tą pačią dieną po pietų pranešė jo žmona.
Dėl išžaginimo buvo iškelta baudžiamoji byla.
Teisme V. Kryževičius teigė, kad pas nukentėjusiąją ėjęs pasiskolinti cigarečių. Pabeldus į langą mergina jį įsileidusi. Iš jos elgesio, supratęs, kad ji nori pasimylėti, kategoriškai tvirtinęs, kad viskas įvykę be jokios prievartos.
Tačiau ekspertų išvados, liudytojų parodymai bylojo ne vyriškio naudai. Policijos pareigūnams jis buvo gerai žinomas, kaip nevengiantis taurelės buitinis triukšmadarys. Vietinių gyventojų teigimu nuo per didelio šio žmogaus seksualumo yra nukentėjusi ne viena moteriškė. Bet iki šiol jam vis pasisekdavo savo “meilės„ žygius užglaistyti.
Panevėžio apygardos teismas už išžaginimą ir asmens būsto neliečiamumą V. Kryževičių pripažino kaltu. Laisvės jis neteks 2 m. ir 6 mėn. Skiriant bausmę buvo atsižvelgta, kad teisiamasis yra penkių vaikų tėvas.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video