2024/05/04

Štanga pakluso mokyklų stipruoliams

Nemažo Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos vaikinų pulkelio traukos centru tampa bendrabučio rūsyje įsirengta primityvi sunkumų kilnojimo salė. Norėdami būti stiprūs, raumeningi, jie čia renkasi pasigalynėti su masyviais svoriais.
Praėjusį penktadienį šiose patalpose įvyko pirmosios oficialios rajono jaunųjų atletų jėgos dvikovės varžybos, į kurias juos sukvietė gimnazijos sporto klubo “Kikas„ vadovas, kūno kultūros mokytojas Rolandas Uldukis ir jaunimo reikalų koordinatorius, kūno kultūros ir sporto centro vyresnysis specialistas Andrius Kleniauskas. Iš šešiolikos dalyvių net trylika atstovavo šeimininkams. Jiems ir atiteko daugiausia apdovanojimų.
Štangos stūmimo rungtyje aukso medalį bei Kultūros ir švietimo skyriaus diplomą laimėjo gimnazistas Justas Sriubiškis, kuriam pirmu bandymu pakluso 105 kg svorio štanga, o antru – 110 kg. Iškart išstūmęs daugiausia (120 kg), bet neįveikęs 2 kg sunkesnės štangos antras liko Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos auklėtinis Ernestas Girdauskas. Trečią vietą užėmė vėl gimnazijos atstovas Mantas Kanapeckas (95 ir 100 kg). Dviem pritūpimo su iškelta štanga veiksmais nugalėtojų trejetas toks: pirmas – gimnazistas Darius Jonkus (120 ir 130 kg), antras – J. Sriubiškis (112 ir 120 kg), trečias – Albertas Žiukas (130 kg) iš Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos.
Bendroje įskaitoje čempiono laurus pelnė J. Sriubiškis, sidabras atiteko D. Jonkui, o bronza – A. Žiukui.
Beje, lengviausias – 55 kg sveriantis Andrius Sakavičius – ir sunkiausias – 83,5 kg Paulius Mirklys – atletai taip pat atstovavo salės šeimininkams. Tačiau jiems abiem nepasisekė – užėmė vietas varžybų lentelės gale.

——-
Autorius: Algirdas PETRULIS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video