2024/05/04

Policijos vadovas pareiškė nepriklausęs ir nepriklausąs jokiai “šeimai„

Praėjusį antradienį rajono policijos komisariate surengtoje spaudos konferencijoje teisėtvarkos pareigūnai piktinosi žiniasklaidos nežmoniškumu ir nepelnyta kritika savo atžvilgiu.
Šimonyse nėra policijos rėmėjų
Kupiškio rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Georgijus Buidovas informavo, kad buvo surengtas susitikimas su policijos rėmėjais. Šiuo metu policijos rėmėjų rajone sumažėjo per pusę. Vieni iš šios veiklos pasitraukė savo noru, kiti dėl kitokių priežasčių. Dabar sąrašuose policijos pagalbininkų yra 33. Juos pasirinko patys apylinkių inspektoriai tyrėjai. Vienintelėje Šimonių seniūnijoje nėra nė vieno žmogaus, talkinsiančio policijai, nes kol kas ten nėra ir apylinkės inspektoriaus.
Policijos rėmėjų veiklą siekiama suaktyvinti visoje respublikoje. Jiems išduoti atitinkami pažymėjimai, galiosiantys dvejus metus (ankstesni galiojo penkerius), atpažinimo ženklai (liemenės). Parengta 24 valandų mokymo programa. Užsiėmimus administracinės, ekologinės teisės, etikos klausimais planuojama pravesti vietoje, gavus paramą iš policijos mokymo centro. Kas pageidaus, galės važiuoti į kursus Vilniuje (jei susidarys grupė).
Apylinkių inspektoriai turės nuolat pateikti ataskaitą, kaip dirba su policijos rėmėjais. Šis bendradarbiavimas bus ypatingai aktualus prasidėjus ganiavos sezonui, aktyvėjant cigarečių kontrabandai ir nerimstant pilstukininkams.
Pareigūnė jaučiasi įžeista
Nepilnamečių reikalų inspektorė Jurgita Žiūrienė papasakojo, kokių imamasi prevencinių priemonių, kad mažėtų nepilnamečių nusikalstamumas. Antai kovo 10 d. Kupiškio Povilo Matulionio vidurinėje mokykloje surengtas teisinių žinių konkursas “Temidė„…

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video