2024/05/04

Paveldėtojams atitekęs namas laukia permainų ir keičia likimus

Kupiškyje Lauko g. tarp kitų aukštaūgių mūrinukų geltonuoja ir Nanių geltonplytis. Šiuo metu čia gyvena Regina Tamošiūnienė, po tėvo mirtie sugrįžusi iš Klaipėdos. Moteris įsikūrusi antrajame aukšte. Paveldėjimo teise jai priklauso trečdalis namo. Likusioji jo dalis proporcingai atiteko moters pamotei Vandai Nanienei ir jos globojamam Reginos broliui Sauliui. Pastarieji iš šio namo išsikraustė ir apsigyveno kitur. Jau pusmetį name atjungta elektra. R.Tamošiūnienė tvirtino neturinti jokio pragyvenimo šaltinio ir dėl nesuprantamų biurokratinių kliūčių negalinti gauti nors vienkartinės pašalpos malkoms.
R. Tamošiūnienė į Kupiškį sugrįžo praėjusiais metais turėdama sąskaitoje pinigų, kurie būtų leidę normaliai pragyventi. Tačiau vasarą buvo pavogta jos bankomato kortelė. Vagis ją ištuštino tepalikdamas 8 Lt. Tuomet ir prasidėjusios jos bėdos. Darbo birža, kurioje užsiregistravo pernai birželio mėnesį, jai, turinčiai aukštąjį ikimokyklinės pedagogikos specialistės diplomą, nieko tinkamo negalėjo pasiūlyti. Moteris teigė ir pati vaikų darželiuose ieškojusi, ar nėra laisvų vietų. Šiokios tokios vilties kada nors gauti darbo suteikė Šv.Kazimiero vaikų globos namų direktorė. Tačiau apskritai iš tų žygių ji nieko nepešusi.
Šiuo metu dedanti į laikraštį skelbimus, kad ieško auklės darbo.
Tačiau baigia prarasti viltį užsikabinti už geresnio gyvenimo. Be darbo jau penkti metai. Paskutinė jos darbovietė buvo Klaipėdos muitinė, kur ėjo kadrų skyriaus inspektorės pareigas. Darbą reikėjos palikti dėl ligos.
Moteriai nesuprantama, kodėl laikoma, jog ji su pamote ir broliu yra viena šeima ir reikalaujama dėl pašalpos skyrimo pristatyti pažymą apie jų visų pajamas. (Kaip paims, jei su pamote nebendraujanti.) Juk turinti juridiškai įformintus namo dalies paveldėjimo dokumentus kaip atskiras asmuo.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video