2024/04/27

Negavęs skolon degtinės, iškūlė langą

Praėjusių metų gruodžio 12 d., apie 01 val., kupiškėnas Danas Baronas (g. 1981 m.) kartu su Mindaugu Žeimantu leido laiką prie butelaičio stipriosios. Tačiau jis ištuštėjo, o vyručiai dar nenorėjo skirtytis į patalus. Tad paryčiais išsikvietė savo draugą D. Štaupą, kad šis juos pavežėtų iki visą parą Kupiškyje dirbančios parduotuvės. Atvažiavę prie jos visi išlipo iš automobilio ir patraukė į vidų. Už prekystalio buvo pati parduotuvės savininkė Gindrusė Vanagienė. D.Baronas pardavėjos paprašė, kad duotų jam alkoholio į skolą. Ji atsakė, jog be pinigų degtinės neparduos. Tuomet prašytojas pradėjo moteriškę koneveikti necenzūriniais žodžiais ir išeidamas iš pykčio, jog negavo svaigalų, iškūlė parduotuvės verandoje du lango stiklus.
Po tokio chuliganiško siautėjimo suveikė signalizacija. Netrukus atvažiavę policininkai buvo informuoti apie įžūlų jaunuolį, nupasakota, kokia mašina jis buvo atvykęs. Pareigūnams greitai pasisekė netoli ligoninės pamatyti ir sustabdyti panašų automobilį. D.Baronas buvo sulaikytas.
Teisme jis dėl savo įžūlaus poelgio kaltino girtumą ir teigė neatsimenąs, ką darė ir sakė, kad padarytą žalą parduotuvės savininkei atlyginęs – paštu nusiuntė 40 Lt žalai atlyginti.
Procesas buvo užbaigtas teismo baudžiamuoju įsakymu, kadangi D. Baronas sutiko su prokuroro siūlomu baudos dydžiu.
Jis pripažintas kaltu ir jam paskirta 8 MGL (1000 Lt) bauda.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video